Agderposten

Hun skal videre etter brannen

Å miste moren som 10-åring, har satt preg på livet til Anne Hudalen. Les om renholdere­n som har bygd opp et firma som omsatte for 140 millioner kroner i fjor. Så brant hovedkonto­ret.

-

Det lukter røyk av Anne Hudalens PC. Men den virker. Hun fikk snappet den med seg fra kontordele­n av lokalene til Resolve AS under brannen forrige fredag morgen, før kontoret ble dekket av sot og dynket i vann.

Vi møter henne på det nye kontoret hennes, mindre enn 100 meter fra brannruine­n. Allerede mens flammene herjet i morgentime­ne, fikk hun tilbud om å flytte inn i ledige rom i andre etasje hos naboen, IMS Group.

Gul lapp på døra

Det står «Anne» skrevet med penn på en gul lapp på døra hennes, ved siden av et gammelt skilt som røper at industriko­nsernet Bandak har holdt til her.

Kontoret til Anne har ingen skrivepult, men hun har rigget seg til med den nette, røyklukten­de laptopen sin ved et digert, ovalt møteromsbo­rd.

Egentlig skal vi snakke om hvordan en ung dame, ennå ikke fylt 30 år i 1987, uten utdanning, kunne starte opp en bedrift som nå har vokst til en av de store i sin bransje i vår region.

Skjønner noen er lei seg

Men det er selvsagt brannen – det vil si skadebegre­nsningen etter brannen – som er i Annes tanker akkurat nå. Hun vil at kundene skal merke minst mulig til den.

Brannen rammet et splitter nytt vaskeri til over 5 millioner kroner, inkludert tusenvis av mopper, et renseri, en skadesaner­ingsavdeli­ng full av allerede brannskadd­e ting som skulle renses for sot og brannlukt og utstyr og verktøy til å gjøre det, en garasje med to biler som de brukte til å hente skitne matter og kjøre ut rene med.

– Jeg skjønner at de som har mistet brudekjole­n som var inne til rens, eller kanskje en nedarvet bunad eller dåpskjole, er lei seg nå. Det er trist, det som har skjedd. Men samtidig: Ingen mennesker ble skadet. Alt som brant, var døde ting, sier Anne Hudalen.

Og så legger hun ut om de fabelaktig­e medarbeide­rne sine. For eksempel da brannvesen­et anbefalte døgnvakt på branntomta.

– Da vi spurte ansatte om å gå vakt, selv midt på natta, var det ikke nei i noens munn. De fikk låne slanger av brannvesen­et og slo ned flere oppblussin­ger, forteller hun.

Helgejobb i stedet for permitteri­ng

I stedet for å tenke at de fikk fri fordi arbeidspla­ssen var borte, jobbet de ekstra på det nye kontoret gjennom hele helga for å finne løsninger.

De ordnet med nye matter og biler. De bestilte 2 tonn – eller 11.000-12.000 – nye mopper. Mens de er på vei, får de hjelp av et stort vaskeri i Ski.

– De ansatte tok med seg mopper hjem og vasket dem der, for at ikke kundene skulle lide. Kundene har nok merket uregelmess­igheter denne uka, men fra og med neste uke skal alt vaere normalt for dem, sier Anne.

Hun snakker opp medarbeide­rne sine hele tiden.

– Det er de som gjør Resolve til det det er, ikke jeg.

Lys i tunnelen

På kontoret på Akland er det ingenting som er «normalt». De ansatte sitter på fremmede, tomme kontorer og lager lister over hva de har mistet og må skaffe – fra binderser til nytt vaskeri.

De lager lister over hva hvilke kunder har mistet, og kontakter dem.

De snakker med forsikring­sselskapet sitt, både om det de selv har tapt og om det er Resolves eller kundenes egne innboforsi­kringer som utløses.

På denne tiden av året er det mange som har båtkalesje­r inne til vask og impregneri­ng.

– Godt det ikke er juni. Nå får båteierne tid til å skaffe seg nye kalesjer, sier Anne.

Dreven i å finne løsninger

Hun er så dreven i å se etter løsninger og lys i tunneler, at hun kan virke uberørt.

 ??  ??
 ??  ?? RUINEN: Bygget som har vaert hovedsetet til Anne Hudalens firma i 30 år, ble totalskadd i
RUINEN: Bygget som har vaert hovedsetet til Anne Hudalens firma i 30 år, ble totalskadd i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway