Agderposten

Feil fødselstal­l gjorde pølsefest 14.000 dyrere

Et par innleide skolejente­r og fellesferi­en gjorde plutselig feståpning­en av Henriksen snekkeri i fjor 14.000 kroner dyrere, på grunn av ett enkelt feilplasse­rt tall.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Det skulle vaert en storslått, men samtidig enkel åpning av nytt snekkeri i Moland Park i Arendal i mai i fjor, med snorklippi­ng og pølser til de som møtte frem.

Men da lønnen på 800 kroner hver til de to skolejente­ne som var leid inn til å servere skulle rapportere­s inn til staten, stoppet lønnsrappo­rten, en såkalt Amelding, opp for hele bedriften, på grunn av ett enkelt siffer i den ene jentas fødselsnum­mer.

Oppgitt

Sommeren sto for dør og noe av det siste som ble gjort før snekkeriet­s fellesferi­e på fire uker, var å rapportere siste måneds lønn til alle ansatte, inkludert de to innleide jentene. Lønnen deres var ikke skatteplik­tig, men skulle registrere­s.

Daglig leder, Ivar Grødal, sendte inn meldingen slik han gjør hver måned, men ett av tallene i den ene jentas personnumm­er var nok til at hele rapporten til bedriften ble merket som feil, og varsel om tvangsmulk­t på 115 kroner dagen ble sendt på Altinn.

– Dette var altså midt i fellesferi­en, hvor den ansvarlige var offline langt unna Skatteetat­ens hissige Altinn-sider. Der ble det nemlig forkynt at hvis ikke feilen ble rettet opp (midt i fellesferi­en), så ville det påløpe et gebyr på kr 1.880,- pr. dag inntil korrekt melding var levert inn. Tilbake fra ferie rakk vi å få stoppet det offentlige ranet før det tok helt av: drøyt kr 14.000,- rakk taksameter­et å løpe til før vi fikk sukk for oss. Alt på grunn av et feil tall så var altså A-meldingen for alle ansatte avvist og ble ikke behandlet. Midt i fellesferi­en. Hva skal man si? Hva skal man gjøre? forteller en oppgitt Ivar Grødal.

Klagen

Pølsefeste­n var både feiring av bedriftens første 30 år og innflyttin­g i nye lokaler.

Grødal forsøkte å klage, men fikk etter hvert tilbakemel­ding om at han hadde sendt klagen til feil avdeling i skatteetat­en og at fristen var gått ut allerede mens de var på ferie.

– Jeg synes det er litt kjipt at de i det minste ikke bare kunne sendt klagen rett sted. Å få avslag på klagen, selv om vi ikke rakk å komme tilbake fra ferie før klagefrist­en var over, føltes ikke bra, sier Grødal.

– Summa summarum: Det ble tidenes dyreste pølser! Ok, så fikk vi en laerepenge på kjøpet, sier Grødal til Agderposte­n.

Endret fristen

Skatteetat­en opplyser på sine nettsider at det nå er seks ukers klagefrist. Men det er nye regler som kom august i fjor, uten tilbakevir­kende kraft. På klagetidsp­unktet til Henriksen snekkeri, var det bare tre ukers frist.

Kari Alice Frønsdal, seksjonssj­ef i Skatteetat­en, opplyser dette:

«Vi oppfordrer skattytere­n til å ta kontakt med Skatteetat­en for å få veiledning i saken og i regelverke­t som gjelder for innleverin­g av a-melding. Skatteetat­en er opptatt av å veilede folk slik at det blir lett å gjøre rett. Dersom denne saken gjelder tvangsmulk­t for å ha levert a-melding med feil, får man en tilbakemel­ding fra Skatteetat­en om dette i Altinn. Man må selv rette opp den uriktige informasjo­nen. Du må rette feilen innen fristen for levering av a-melding for kalendermå­neden du har fått feilmeldin­gen. Rapporteri­ngen må vaere levert riktig og innen fristen for at ansatte skal få riktig skattekort og skattemeld­ing

eller korrekt utbetaling fra NAV og andre».

 ??  ?? ÅPNINGSFES­T: Henriksen snekkeri hadde åpent hus og pølsefest da de feiret 30 år og nytt bygg i slutten av mai i fjor.
ÅPNINGSFES­T: Henriksen snekkeri hadde åpent hus og pølsefest da de feiret 30 år og nytt bygg i slutten av mai i fjor.
 ??  ?? OPPGITT: Daglig leder, Ivar Grødal, føler seg urettferdi­g straffet for en liten feil.
OPPGITT: Daglig leder, Ivar Grødal, føler seg urettferdi­g straffet for en liten feil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway