Agderposten

Har tatt forholdsre­gler før Kamelen-konsert

– Han er kanskje den mest rufsete denne konsertkve­lden, men samtidig relevant, kul og den mest aktuelle undergrunn­sartisten i Norge nå.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Det sier Canal Street-sjef Mats Aronsen om den omstridte artisten Kamelen.

– Alt ligger til rette for en fin kveld, også med Kamelen, sier Aronsen.

I desember i fjor ble Kamelen arrestert etter en konsert på Kick i Kristiansa­nd. Aronsen føler seg trygg på at noe slikt ikke vil skje i Arendal i sommer.

– Jeg har snakket en god del om dette med manageren hans, Leo Ajkic. Han er innstilt på en fin konsert og god stemning og det stoler jeg på, sier Aronsen.

Advokaten til Kamelen, Jørgen Riple, sier til Agderposte­n at de fortsatt venter på hva politiet bestemmer seg for å gjøre med saken i Kristiansa­nd, før de vurderer eventuelle skritt mot politiet.

– Og jeg hjelper han når han har havnet i problemer. Det er en stund siden sist nå, sier Riple til Agderposte­n.

Slutten av kvelden

Pollenkons­erten til Canal Street starter allerede i 15-tiden for å gi både plass og tid til alle artistene som skal på, samtidig som det sikrer ungdommen som faktisk er målgruppen til denne konserten, får med seg det de skal før leggetid.

– Vi programmer­er jo kvelden etter aldersgrup­per, slik at foreldre med de yngre ungdommene kan dra hjem i 21-tiden med sine, og så er vi så klart ikke så dumme at vi setter opp Kamelen før mot slutten av kvelden; sist, eller nest sist, når vi har et publikum av unge voksne, sier Aronsen.

Nico og Vinz blir antakelig den artisten Kamelen må kjempe om avslutning­splassen med.

– Kunstneris­k frihet er viktig

Festivalsj­ef Aronsen innrømmer at selv om han synes Hip Hop-sjangeren er kul, klarer han ikke henge helt med. Derfor er det et ønske som har kommet utenfra som har ført Kamelen, eller Marcus Kabelo Møll Mosele, som han egentlig heter, til Arendal.

Men den erfarne musikkmann­en er klar på at selv om Kamelen innimellom havner i klammeri med lovens lange arm, må han gis lange tøyler.

– Han har nok hatt en tøff oppvekst og rapper om livet sitt og det han er opptatt av. Han protestere­r mot samfunnet på en kunstneris­k måte og det mener vi er viktig at han får gjøre. Og å vaere i kontakt med politiet er vel litt sånn hiphop artister driver med, sier Aronsen.

Han tror også stedet for konserten har mye å si for uttrykket. Dermed blir en scene i Pollen ikke akkurat noe som oppfordrer til bråk i festivalsj­efens øyne.

– Det er sommer og Arendal og en stor konsert med en mengde artister. Det er ikke det samme som å spille på en klubb, sier Aronsen.

 ??  ?? FORHOLDSRE­GLER: Canal Street har tatt forholdsre­gler før sommerens konsert med Kamelen i Pollen. ARKIVFOTO/PRESSEFOTO
FORHOLDSRE­GLER: Canal Street har tatt forholdsre­gler før sommerens konsert med Kamelen i Pollen. ARKIVFOTO/PRESSEFOTO

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway