Agderposten

– Jeg tenkte: «Oh shit! Skal jeg synge den?!»

Husker du Ole Gustav Johnsen? Frolending­en er klar for tv igjen – med en av verdens mest kjente låter.

- UNDERHOLDN­ING ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

I 2010 kom frolending­en til finalen i «X Factor» på TV 2. Siden har vi ikke hørt så mye om ham, men det betyr ikke at Ole Gustav har ligget på latsida. Han har hele veien jobbet semiprofes­jonelt med musikk, både i inn- og utland og har kontrakt med et amerikansk plateselsk­ap i Nashville, der han spilte inn plate i 2013.

– De siste tre årene har jeg over 300 timer med live-tv-opptreden, på alt fra svensk riks-tv, mye innenfor kristenpop-sjangeren og classic cross over, som er en blanding mellom klassisk og pop, forklarer Johnsen.

Merkelig start

Dermed har han opparbeide­t seg betrakteli­g mer scenetrygg­het og erfaring siden forrige gang han var på nasjonalt tv.

Tirsdag kan vi se ham i semifinale i TV Norges «All Together Now» – men at han er med, skyldes en av livets tilfeldigh­eter. Han så en facebook-post:

– En sangpedago­g jeg kjenner søkte etter folk til et hemmelig prosjekt. Jeg skrev meg på mest for tull, for bare det å få jobbe med henne ville vaere en big deal, forteller 37-åringen.

Så glemte han hele greia, helt til pedagogen tok kontakt og spurte om han ville delta på All Together Now.

Slik gikk det til at Ole Gustav pakket sitt varemerke, bowlerhatt­en, og reiste til Oslo.

– Min vei eller ingen vei

Foran et panel på 100 musikere, artister og fargerike musikkeksp­erter, deriblant Raylee fra Tromøy, synger han tirsdag Frank Sinatras «My Way».

– Da jeg fikk vite at jeg kom videre, tenkte jeg: «O shit … skal jeg synge den?!» Det er en låt med kjempestor fallhøyde. Men så tenkte jeg: Hvorfor driver jeg på med dette her? Jeg vil ikke vaere en kopi av andre, men en original og gjøre ting på min måte, uansett hva andre måtte tenke om det. Så jeg sa til meg selv: «Søren heller! Det får briste eller baere!»

Hoppet rundt bak scenen

– Jeg kan ofte bli fylt med mye spenningse­nergi som kan vaere vanskelig å håndtere, men denne gang fikk jeg det ut i forkant backstage. Jeg hoppa vilt rundt og smalt knyttneven i vaeret. Det førte til at jeg hadde jeg en veldig stor ro da jeg kom ut på scenen og bare kjente trygghet og koste meg, forteller Ole Gustav Johnsen.

De rette reiste seg

Og om det baerer får vi altså se førstkomme­nde tirsdag kveld.

– Jeg kan ikke si om jeg går videre, men jeg kan røpe at jeg var veldig fornøyd med hvem som reiste seg, sier Johnsen med en lur latter.

 ??  ?? GUTS: – Programmet er en kjempemuli­ghet til å vise meg fram igjen. Håpet er at noen skal tenke: «Han vil vaere gøy å jobbe med!» sier Ole Gustav Johnsen. FOTO: KARINA HALVORSEN GRAVDAHL
GUTS: – Programmet er en kjempemuli­ghet til å vise meg fram igjen. Håpet er at noen skal tenke: «Han vil vaere gøy å jobbe med!» sier Ole Gustav Johnsen. FOTO: KARINA HALVORSEN GRAVDAHL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway