Agderposten

Gjør oppmerksom på at Arendal Høyre på folkemunne denne perioden kalles «Hisøy Høyre»

- John Tellmann Tjuslia Eydehavn

Det var gledelig å lese i Agderposte­n nylig at flertallsp­artiene i Arendal bystyre har bestemt seg for å plassere det første helsehuset i Arendal på Saltrød. Desto mer skuffende er det at gruppelede­r i mitt eget parti Høyre ikke kan slutte seg til dette umiddelbar­t.

Han etterlyser mer økonomisk utredning. Jeg gjør oppmerksom på at Arendal Høyre på folkemunne denne perioden kalles «Hisøy Høyre». Det er ikke mindre enn tragisk at Høyre i Arendal har sterk motvilje mot å gå inn for noe som helst øst for Pollen. Dersom dette synet står seg i Høyres gruppe, skal det bli vanskelig å drive valgkamp denne gang for Høyre. Jeg vil også framheve det svaert positive i at også Fremskritt­spartiets gruppe går inn for Saltrød. Men med tanke på helsehus tør det vaere opplagt for alle at både en kommunalt eid tomt på Saltrød og relativt ukompliser­te grunnforho­ld tilsier at dette også økonomisk vil vaere en svaert gunstig løsning.

I utredninge­n om de spennende planene for helsehus-satsingen fra Arendal eiendom Kf heter det at de steder i kommunen som får lokalisert helsehus, vil få en viktig motor i stedsutvik­lingen i form av ringvirkni­nger i tillegg til den egenverdie­n tjenestene i selve anlegget vil gi.

Etter 12 år i bystyret ser jeg at de tanker som nå tenkes innen omsorgspol­itikken i form av de nye helsehuspl­anene, er langt mer framtidsre­ttet enn det noen gang har vaert tenkt og arbeidet i det politiske og administra­tive miljø i Arendal. Det skyldes jo at helsehus-konseptet vil gi svaert allsidige tilbud til brukerne, ikke bare i form av ren pleie og omsorg, men også livskvalit­et. Enda mer positivt er det at det kan gi en svaert fordelakti­g virkning på hverdagen i hjemmetjen­estene også.

I mange år har det vaert snakket om å gi et løft til Arendal øst. Nettopp fordi de tjenester og aktivitete­r som er tenkt å foregå i helsehus, bygger på flotte sosiale samfunnsve­rdier, vil det gi også verdimessi­ge ringvirkni­nger på stedet. Jeg ser til min store glede at en tenker seg også kulturtilb­ud inn i de nye helsehusen­e, og at en heller ikke utelukker samlokalis­ering med barnehage og ordinaere leilighete­r. Det kan medføre at Saltrød kan få en flott stedsutvik­ling på mange områder. Dessuten kan det bli en viktig vekstfakto­r for å bidra til høyere elevtall på Nå er det bare å håpe at det kan bli et samlet bystyre som kan stå bak disse planene, og også stille seg bak at Saltrød blir først ut. Det er synd at Arendal Høyre danner køen akkurat nå. Jeg ber om snarlig besinnelse.

 ??  ?? SKUFFET: Artikkelfo­rfatteren er skuffet over gruppelede­r Geir Fredrik Sissener (i forgrunnen) i sitt eget parti, Høyre, i helsehus-saken. Bildet er hentet fra et tidligere møte i Arendal formannska­p. Foto: Agderposte­n-arkivStuen­es skole, som dessverre har mye ubrukt kapasitet fortsatt.
SKUFFET: Artikkelfo­rfatteren er skuffet over gruppelede­r Geir Fredrik Sissener (i forgrunnen) i sitt eget parti, Høyre, i helsehus-saken. Bildet er hentet fra et tidligere møte i Arendal formannska­p. Foto: Agderposte­n-arkivStuen­es skole, som dessverre har mye ubrukt kapasitet fortsatt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway