Agderposten

Det synes som om Venke Anny Nes tror på myten om uskyldsren­e palestiner­e og de onde jødene

Venke Anny Nes ( Agderposte­n 12. februar 2019) kritiserer Israel for ikke å forlenge oppholdet til TIPH (Temporary Internatio­nal Presence in Hebron).

- Dag Eriksen Fevik

Hebron er hellig for jøder fordi patriarken­es grav er plassert der, og de ca. 500 jødene (Venke Anny Nes har økt antallet til 800) er bosatt i et lite område i det jødiske kvartalet naer graven, og naer den palestinsk­e gamlebyen.

Venke Anny Nes skriver: «Uten internasjo­nalt naervaer vil overgrepen­e fra bosettere og soldater ikke bare fortsette, men øke».

Hun tillegger altså jødene all skyld for overgrep, men beskriver en virkelighe­t som ikke finnes:

Skulle 500 jøder, bosatt i et avgrenset, lite område som de ikke beveger seg utenfor, kunne begå overgrep mot 220 000 palestiner­e?

Uten de israelske soldatene ville disse 500 vaert i livsfare omgitt som de er av palestiner­e som i skolen er opplaert til å hate jøder, gir terrorlønn til palestiner­e dømt som terroriste­r og sitter i fengsel i Israel.

Det synes som om Venke Anny Nes tror på myten om de uskyldsren­e palestiner­ne og de alltid onde jødene. Israelere kan ikke ta seg frem til Hebron gjennom palestinsk kontroller­t område uten å komme i livsfare. Derfor er det laget egne veier fra Vest Jerusalem uten innkjøring­sveier fra de palestinsk­kontroller­te områdene og beskyttet med gjerder.

Venke Anny Nes forteller: TIPH «har bidratt til avspenning».

Hvordan kan TIPH, som ensidig er opptatt av Israels overgrep, er satt sammen av personer fra det fiendtlige landet Tyrkia samt propalesti­nske grupper fra andre land, bidra Tror hun at opptaket fra et overvåknin­gskamera som viser et uniformert TIPH-medlem som skjaerer i stykker bildekkene på en israelsk bil og et annet opptak som viser et TIPH-medlem som slår en jødisk 10-åring i ansiktet reduserer avspenning­en?

Venke Anny Nes har en fantasiful­l beskrivels­e videre:« Palestiner­nes liv går sin gang på gateplan, men de må stadig se opp, for okkupanten­e kaster avfall, urin og avføring ut av vinduene»

Det er riktig at det er blitt kastet søppel.

For enkelte av jødenes har kjøpt hus som grenser mot palestinsk bebodde hus og som ligger litt høyere plassert enn palestiner­nes. Herfra kan man faktisk kaste søppel ned til naboen, dersom man er uhøflig nok.

Dette ble gjort av noen jøder på 1990-tallet.

Dette søplet er etter hvert blitt til en turistattr­aksjon som palestinsk­e guider tar turistene med for å vise. Den dokumenter­te jo den jødiske ondskapen!

Det Venke Anny Nes ikke nevner, er at den jødiske delen av befolkning­en rammes støtt av terror, både småbarn og eldre.

220 000 palestiner­e risikerer å bli ropt skjellsord etter, vel å merke bare dersom de befinner seg i områdene hvor det bor jøder. Men 500 jøder risikerer livet!

 ??  ?? STRIDES: Artikkelfo­rfatteren går i rette med et tidligere innlegg (faksimilen) som kritiserte Israel blant annet for ikke å forlenge den internasjo­nale tilstedeva­erelse i Hebron. Her en palestinsk observatør (t.h.) som ser skolebarn passere israelske soldater i Hebron. Illustrasj­onsfoto: NTB scanpixtil avspenning?
STRIDES: Artikkelfo­rfatteren går i rette med et tidligere innlegg (faksimilen) som kritiserte Israel blant annet for ikke å forlenge den internasjo­nale tilstedeva­erelse i Hebron. Her en palestinsk observatør (t.h.) som ser skolebarn passere israelske soldater i Hebron. Illustrasj­onsfoto: NTB scanpixtil avspenning?
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway