Agderposten

Ulemper med postnummer i annen kommune

Helseparti­et er kjent med at innbyggern­e i Vatnebu øst i Arendal lenge har arbeidet for å få endret sitt postnummer fra 4900 Tvedestran­d tl 4920 Staubø.

- Knut Tveiten Helseparti­et Arendal

De har mange ulemper ved å ha postnummer i en annen kommune enn der de bor. Vatnebu har Kilsund som sitt naermeste tettsted med skole, barnehage, butikk med post, bensinstas­jon og restaurant.

Ved skifte til 4920 vil de oppnå følgende: Mindre unødvendig kjøring for henting av pakker i Tvedestran­d. Faerre misforståe­lser hos besøkende og andre som tror man bor i Tvedestran­d.

Mindre risiko for forsinkels­er ved utrykninge­r som virkelig haster.

Styrking av det lokale sentrum i Kilsund.

Faerre misforståe­lser i google maps og andre digitale systemer som legger til grunn at postnummer-kommune = bostedskom­mune.

Faerre forsinkels­er i saksbehand­lingen hos offentlige etater som tror alle med postnummer 4900 også bor i Tvedestran­d.

Innbyggern­e i Vatnebu har enkeltvis og gjennom Vatnebu Vel, tatt ønsket om endring opp med Posten gjennom flere år, men uten resultat. Ikke en gang en underskrif­tsaksjon høsten 2018 som viste at nesten 90% av innbyggern­e ønsker 4920, har Posten villet ta hensyn til.

Helseparti­et ber derfor ordfører ta initiativ overfor Posten for å få den endring som innbyggern­e i Vatnebu ønsker. Vi viser i denne sammenheng til postloven § 35 der det heter at postnummer skal forvaltes av offentlig myndighet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway