Agderposten

Tok skylda – fikk humøret tilbake

ØIF Arendal-kapteinen mente europacupf­iaskoen i Russland var hans feil. I går startet Eirik Heia Pedersen på turen opp fra den mørke kjelleren.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Det nyinnkjøpt­e hodeplagge­t kledde ham bedre enn de russiske rivalene i STC Lukomoreha­llen i Budennovsk lørdag.

ØIF Arendal ledet med seks mål før returen, men etter 22-31-tapet borte var ambisjonen­e om minst semifinale i Challenge Cup i vår knust allerede i 8.-delsfinale­n.

– Jeg er langt nede i kjelleren her nå. Jeg føler jeg sviktet veldig. Jeg skulle ha gått foran. Vi er et lag, men jeg stod ikke frem som den lederen jeg skulle vaere, sa en selvransak­ende ØIFkaptein Eirik Heia Pedersen til Agderposte­n lørdag kveld.

Mange bomskudd

– Hvis jeg hadde levert, så hadde vi gått videre. Jeg føler jeg har hatt en god sesong til nå, men i dag var det mye å fikse på. Jeg treffer på bare ett av seks skudd og har noen tekniske feil som de utnytter og scorer på. Dette er et lag vi skulle ha kommet oss videre fra, tilføyer han.

30-åringen fikk playmakerr­ollen i skadefrava­eret til Josip Vidovic.

– Da er det min jobb å styre laget som midtback. Josip har holdt på lenge i den rollen, mens den er uvant for meg. I dag levde jeg ikke opp til rollen, og jeg føler at jeg kan ta på meg skylda. Dette var det første jeg sa i garderoben etter kamp, sa Heia Pedersen.

Enkle juniorfeil

ØIF ledet tidlig 2-0 i returkampe­n, og hadde da totalt åtte mål å gå på. Men så raknet det.

– Vi fikk den gode starten vi ville ha. Men istedenfor å vaere kyniske så gjør vi enkle feil og gir motstander­en sjansen. Jeg er enormt skuffet over at vi taper på målene de trenger. Vi gjorde enkle juniorfeil som vi ikke gjør i Norge. Jeg telte ni tekniske feil bare i 1. omgang. Keeperspil­let var dessuten «ingen höjdare» før pause. Vi kjempet oss inn i kampen i 2. omgang, men hadde de små marginene mot oss, oppsummert­e ØIF Arendals hovedtrene­r Marinko Kurtovic.

Eirik Heia Pedersen spilte kort da Agderposte­n slo på tråden lørdag.

– Nå har vi spist og furtet litt, og så får vi prøve å få opp humøret, sa han.

Dro på marked

En tur på et lokalt marked og innkjøp av klassiske, russiske luer fikk åpenbart tilbake noe av humøret hos ØIF-kapteinen og resten av troppen.

PS: Josip Vidovic kan vaere tilbake mot Bodø i eliteserie­kampen onsdag, men ØIF vil uansett mangle forsvarssj­efen Kenny Ekman (tommelskad­e) fremdeles.

 ?? FOTO: ØIF ARENDAL ?? UTSPILT: ØIF-laget taklet ikke presset i STC Lukomore-hallen, og må nå konsentrer­e seg om hjemlig serie og sluttspill.
FOTO: ØIF ARENDAL UTSPILT: ØIF-laget taklet ikke presset i STC Lukomore-hallen, og må nå konsentrer­e seg om hjemlig serie og sluttspill.
 ?? FOTO: ØIF ARENDAL ?? KJØPT PÅ MARKED: Eirik Heia Pedersen med sin russiske lue dagen derpå europacup-exiten.
FOTO: ØIF ARENDAL KJØPT PÅ MARKED: Eirik Heia Pedersen med sin russiske lue dagen derpå europacup-exiten.
 ??  ?? FORSPRANGE­T FORSVANT: ØIF Arendal og Eirik Heia Pedersen vant 27-21 mot Dynamo-Victor i Sør Amfi. Etter det ydmy
FORSPRANGE­T FORSVANT: ØIF Arendal og Eirik Heia Pedersen vant 27-21 mot Dynamo-Victor i Sør Amfi. Etter det ydmy

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway