Agderposten

Trosset frykten, var best

Inga Presker vartet opp med praktspill i sin første Granekamp på to måneder. – Jeg var redd, sier keeperen som vil unngå en tredje kneoperasj­on.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Grane-målvakten ble kåret til hjemmelage­ts beste spiller etter at serieleder­en i 2. divisjon utklasset Stavanger 44-21 i Sør Amfi lørdag.

– Jeg er godt fornøyd, saerlig etter bare ha trent kjedelig styrke etter nyttår. Jeg var sulten etter fem-seks uker uten håndball. Jentene spilte veldig godt forsvar. Da blir det lettere. Å vinne med 23 mål er helt fantastisk, strålte Inga Presker.

– Ikke klar i hodet

Kroaten var tilbake i kamp etter nøyaktig to måneder på sidelinjen. 33-åringen har slitt med et delvis avrevet korsbånd i venstre kne.

– Jeg var litt redd i dag. Jeg var ikke klar 100 prosent i hodet mitt på grunn av kneet. Jeg har hatt to korsbåndop­erasjoner i knaerne tidligere. Jeg har ikke lyst på en tredje operasjon, forteller Presker.

Hun returnerte til Grane etter å ha vaert i Storhamar forrige sesong hvor hun tok bronse i eliteserie­n.

– Inga står bra med et godt forsvar foran seg. Gøy å se henne tilbake. Hun fortsatte der hun avsluttet mot Naerbø 16. desember (18 baklengs). Da stod hun «dritbra. Hun lå på nesten 50 prosent redninger i dag, antok Grane-trener Paul Gundersen.

Merlinda Qorraj laget fire mål i Grane-debuten etter overgangen fra middelhavs­farer Våg i samme avdeling.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg er blitt veldig godt tatt i mot av spillerne og trenerne, noe som har gjort det lett for meg å komme inn i spillet, sier playmakere­n.

18-åringen signerte rett etter at kapteinen og midtbacken Siri Aaserud pådro seg brudd i hånda i forrige runde og måtte opereres.

Landslagss­amling

Qorraj er tatt ut til juniorland­slagets samling i hjembyen Kristiansa­nd denne uken.

Qorraj har seniorland­skamper for Kosovo, men foreløpig ingen aldersbest­emte kamper for Norge.

– Merlinda har kommet inn i miljøet og tatt nivået. Hun bidrar til at de andre i laget må heve seg. Vi kommer til å få mye glede av henne, mener Granetrene­r Paul Gundersen.

Han karakteris­erte oppvisning­en mot Stavanger som sesongbest­e.

– Vi var sykt gode. Jeg tror ikke vi taper noen kamper videre i denne sesongen om vi spiller slik.

– Inkludert en opprykkskv­alifiserin­g?

– Det gjenstår å se. Men vi står godt rustet inn mot en kvalik om vi fortsetter slik. Vi har to rekker vi kan bruke. Etter pause så spiller de eldste 15 minutter og de yngste 15 minutter. Vi har så mange å ta av nå. Så dette blir bare vanskelige­re, sier Gundersen om sitt luksusprob­lem.

Ti måneder uten hjemmetap

Grane-damene tok sin niende strake hjemmeseie­r.

Siste nederlag hjemme var mot Charlotten­lund (30-35) 15. april i fjor før nedrykket fra 1. divisjon.

 ??  ?? JUBLER FOR REDNING: Inga Presker var tilbake i Grane-buret etter nøyaktig to måneder ute av spill i 2. divisjon. 33-åringen ble kåret til lagets beste spiller da serieleder­en banket Stavanger 44-21 i Sør Amfi lørdag.
JUBLER FOR REDNING: Inga Presker var tilbake i Grane-buret etter nøyaktig to måneder ute av spill i 2. divisjon. 33-åringen ble kåret til lagets beste spiller da serieleder­en banket Stavanger 44-21 i Sør Amfi lørdag.
 ??  ?? GOD GRANE-DEBUT: Merlinda Qorraj scoret fire mål.
GOD GRANE-DEBUT: Merlinda Qorraj scoret fire mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway