Agderposten

- Har aldri solgt så mange hytter som nå

Hyttemarke­det på Hovden er i storslag. Meglerne har fylt kalenderen med visninger i vinterferi­euka.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg kan ikke huske å ha solgt så mye hytter i begynnelse­n av et år som nå. Det er ikke prisene som er så høye, men omsetnings­hastighete­n daler. Noen enheter går unna på et par timer, sier SvennErik Kvannes ved Exbo eiendom på Hovden.

Hos Sørmeglere­n er opplevelse­n litt den samme, mens DNB Eiendom mener det foreløpig er bra, men intet rekordår.

DNB harme renn 20 felles visninger og prosjektvi­sning er i løpet av Sørlandets vinterferi­e denne uken, og venter like mye å gjøre neste ke når Rogaland ferierer.

– Fjoråret var et rekordår, etter toppårene 06 og 07. Markedet i år er bra og vi i DNB er fornøyd med salget, men det er ikke noe toppår. Dette basert på vår 16 års erfaring på Hovden og Setesdalen, sier Eivind Bjorå.

– Vi gjenåpnet kontoret i Setesdal ved årsskifte og har hatt en pangstart. 20 eiendommer er allered signert. Men det er veldig varierende dette og fullstendi­g avhengig av hvilke prosjekter og eiendommer du har til salgs, sier avdelingsl­eder Jan Terje Halvorsen hos Sørmeglere­n Setesdal.

Solgt mellom telefoner

Spesielt den siste lørdagen betegnes som god av meglerne, etter relativt dårlig vaer for skigåing, men desto bedre for visninger.

Bare mellom de to telefonene vi to har hatt nå, har jeg solgt en leilighet på Vestheisen-prosjektet, sier Svenn Kvannes hos Exbo, bare et kvarter etter Agderposte­n sist ringte ham opp.

Så langt er 30 av de 100 leilighete­ne rett ved skibakken på Hovden solgt, og det var de dyrere toppleilig­hetene som gikk først.

– Folk ser på hva de får for pengene. Hytter og leilighete­r opp mot 3,5 millioner går veldig raskt. Og selv om det er litt feil å si at opp mot 4,5 millioner for en toppleilig­het er billig, har markedet opplevd det sånn i sammenlign­ing med eksempelvi­s en leilighet jeg selger på HOvden Alpin Lodge der det er 5 millioner for 100 kvm, sier Kvannes.

Nye samlingspu­nkt

Hovden er midt i en rivende hytteutbyg­ging, der prosjekter som både Vestheisen, Yvst, Hovden blå og flere andre enten er på vei til byggestart eller har fått de første hyttene ferdig. Det drar kunder.

– Vinterferi­en er et utstilling­svindu. Og der merker vi en trend at folk ikke vil komme på fellesvisn­ingene, men heller ringer og vil ha visning når det passer dem. Året så langt har vaert roligere enn i fjor, men det er fortsatt godt, sier Eivind Bjorå i DNB Eiendom Hovden.

Dent y piskehytte­kunden ifølge ham, er besteforel­dregeneras­jonen som se rettere t nytt samlingspu­nkt for familien. De har gjerne et greit nedbetalt hus og vil ha et sted familien kan samles for gode opplevelse­r, borte fra kjas og mas.

– Er prisen fornuftig, går hyttene unna helt opp til 5,5 millioner. Men markedet opp til 4,7 millioner er nok best. Kjøpekraft­en til folk er blitt bedre og hytteprise­ne høyere enn for bare to år siden. Der folk stoppet på 3-3,5 millioner for to år siden, går de en million høyere nå, sier Bjorå.

Den ordnede økonomien blant kjøperne merker også Kvannes.

– Det er ikke veldig stor belåningsg­rad på mange av hyttene jeg selger nå, sier Kvannes.

Samtidig er det god fart i markedet for de billigste hyttene og leilighete­ne, der det meste under to millioner går unna som varmt hvetebrød.

Det bekreftes også av Eiendomsov­erdragelse­ne du kan finne i vårt eiendomska­r t på agderposte­n.no. De siste 50 dagene er det y registrert hele 31 eiendoms over drage k ser på Hovden, svaert mange av dem i området rundt to millioner.

 ??  ?? TYPISK BESTSELGER: Hytter i tre-millioners­klassen, som denne på Hovdestøyl­en, går bra, mener meglerne.
TYPISK BESTSELGER: Hytter i tre-millioners­klassen, som denne på Hovdestøyl­en, går bra, mener meglerne.
 ??  ?? POPULAERT: En leilighet på Hovdestøyl­en kan ligge på rundt tre millioner. Foto: Finn.no/Exbo
POPULAERT: En leilighet på Hovdestøyl­en kan ligge på rundt tre millioner. Foto: Finn.no/Exbo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway