Agderposten

Kvinne død etter økseangrep på gravlund

Kvinnen i 60-årene som ble angrepet med øks på en gravlund sentralt i Haugesund, er død. En tidligere straffedøm­t mann i 40-årene er siktet for drapet.

-

Kvinnen ble angrepet i 16.30-tiden tirsdag, og ble i all hast sendt til sykehus der hun ble behandlet for kritiske skader. Natt til onsdag omkom hun som følge av skadene.

På åstedet fant politiet en øks som de knytter til hendelsen. Politiet vil foreløpig ikke bekrefte om dette er drapsvåpen­et.

– Vi har kontroll på en øks. Det er for tidlig å si om det er dette våpenet som ble brukt mot kvinnen, sa politiadvo­kat Marte Engesli Lysaker på en pressekonf­eranse onsdag formiddag.

Tidligere straffedøm­t

En mann i 40-årene ble pågrepet på åstedet etter øksehendel­sen. Han er siktet for å ha drept kvinnen i 60-årene.

Politiet uttalte tidlig at mannen var en kjenning. På onsdagens pressekonf­eranse utdypet Lysaker hvilke forhold det dreide seg om.

– Han er godt kjent for politiet, blant annet for voldskrimi­nalitet, men også annen kriminalit­et. Han er tidligere straffedøm­t, men hva han er dømt for vil vi ikke gå naermere inn på nåvaerende tidspunkt, sa hun.

I forkant av hendelsen på gravlunden forsøkte noen å bryte seg inn i en bolig i naerheten. Politiet tror det dreier seg om samme mann.

– Det er i alle fall en hendelse politiet ser i sammenheng med det som skjedde på gravlunden. Men det er for tidlig å gå ut med detaljer om hendelsesf­orløpet eller si noe mer om siktedes bevegelser i forkant av drapet, sa Lysaker.

Ingen relasjon

Ifølge politiadvo­katen er det ingenting som tyder på at det var noen relasjon mellom siktede og den avdøde kvinnen.

Hva som var motivet, og hvorvidt hun var en tilfeldig forbipasse­rende, er blant tingene politiet håper på å få avklart gjennom avhør av siktede i løpet av onsdagen.

– Det er en omfattende etterforsk­ning som pågår. I tillegg til avhør av siktede fortsetter åstedsunde­rsøkelsene, og vi vil også ha fokus på elektronis­ke spor, sa Lysaker.

– I dårlig forfatning

Politiadvo­katen opplyste videre at den siktede mannen vil bli framstilt for varetektsf­engsling i løpet av torsdagen. Det er ikke kjent hvordan siktede stiller seg til drapssikte­lsen.

Mannens forsvarer, advokat Erik Lea, sier til VGhan snakket med sin klient natt til onsdag.

– Da jeg snakket med ham i natt, snakket vi ikke om saken, vi bare pratet. Han var ikke i stand til å prate om saken, han var i ganske dårlig forfatning, for å si det sånn, sier han.

Ifølge avisens opplysning­er er det aktuelt å oppnevne en rettspsyki­atrisk sakkyndig i saken. (NTB)

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ??
ALLE FOTO: NTB SCANPIX
 ??  ?? ØKSEANGREP: Kriminalte­knikere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-årene ble angrepet med øks tirsdag. Hun døde av skadene hun fikk. En mann i 40-årene er siktet for drapet.
ØKSEANGREP: Kriminalte­knikere jobber på gravlunden i Haugesund der en kvinne i 60-årene ble angrepet med øks tirsdag. Hun døde av skadene hun fikk. En mann i 40-årene er siktet for drapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway