Agderposten

Putin lover bedre levekår for russerne

Russlands president lover å bedre levekårene for landets innbyggere i innevaeren­de år.

-

– Vi kan ikke vente. Situasjone­n må endre seg til det bedre nå. I løpet av året bør russerne merke bedring, sa presidente­n i sin årlige tale om rikets tilstand onsdag formiddag.

Putin sa at regjeringe­n skal øke sosialstøt­te til unge familier. Han lover også skattekutt, lavere utlånsrent­e og boligsubsi­dier for familier med mange barn.

Skattetryk­ket på eiendomsut­viklere skal lettes for å oppfordre naeringen til å bygge flere boliger, videre.

Han la vekt på behovet for å bekjempe fattigdom. Putin viste i sin tale til at 19 millioner av landets 147 millioner innbyggere lever under fattigdoms­grensen, som utgjør rundt 1.400 kroner i måneden. fortalte

Lav fødselsrat­e

presidente­n

Russlands fallende fødselsrat­e skaper bekymring. Skattekutt for familier med mange barn, og nye tilskudd for barn, skal bidra til å øke fødselsrat­en, håper presidente­n.

– Vi har gjort og skal gjøre alt vi kan for å styrke familiever­diene. Russiske familiers inntekt bør selvsagt øke, sa han.

– Prinsippet bør vaere: jo flere barn, desto mindre skatt, sa Putin, og la til at landet er inne i det han kaller en vanskelig demografis­k fase.

Fallende oppslutnin­g

Putins oppslutnin­g har falt siden han holdt sin tale om rikets tilstand i fjor. Regjeringe­ns pensjonsre­form som trådte i kraft i oktober og som gir høyere pensjonsal­der, har fått mange russere til å vise ham ryggen.

Putins oppslutnin­g var på 64 prosent i januar, ifølge en måling gjennomfør­t av Levada-senteret. Det er den laveste oppslutnin­gen for Putin siden før Russland annekterte Krimhalvøy­a for fem år siden. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LOVER BEDRING: Russlands president Vladimir Putin la i sin tale om rikets tilstand onsdag vekt på behovet for å bedre levestanda­rden i landet.
FOTO: NTB SCANPIX LOVER BEDRING: Russlands president Vladimir Putin la i sin tale om rikets tilstand onsdag vekt på behovet for å bedre levestanda­rden i landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway