Agderposten

En hjerteskja­erende historie om husleie i kommunal omsorgsbol­ig

- Maurith J. Fagerland, Nestleder Arendal FrP

Jeg leste forleden et innlegg i en blogg. Konkret omhandlet det en leietaker i en bydel i Oslo; som underlagt et rødgrønt styre har fått hevet sin husleie i omsorgsbol­ig med 60 prosent. Og som, på grunn av økonomi og/eller evne til å ivareta sine interesser, var truet med utkastelse.

Historien er hjerteskja­erende. Men han er ikke alene, denne Vegard, Dette gjorde Arendal for mange år siden; men de lå da på et nivå som ikke gjorde byksene så påtakelige. Det som imidlertid er felles for disse kommunene/ bydelene, er at boligene for disse som av ulike årsaker har behov for bemannet bolig ikke er spesielt billige. Og at beboere ofte er prisgitt oppfølging­en de faktisk får, til egenandele­r som er høyst variable. Arendal er heller ikke spesielt rimelig i så måte. Det er ikke uvanlig at samlede, månedlige egenandele­r til kommunen er mellom 1.000,- og 2.000,- pr.mnd. Noen også over det siste.

Når vi da snakker husleie pluss/ minus 10.000,- pr måned pluss strøm; egenandele­r lege i tillegg, samt utgifter til medisiner på hvit resept, strøm osv, er det ikke mye igjen. Denne gruppen ble skadeliden­de når uføretrygd­en ble omlagt; de ble noe sikret i forhold til overgangsr­egler som FrP presset gjennom, men nå er den perioden slutt.

Jeg ønsker at disse brukerne skal slippe å ha bekymrede foreldre og familier, som Vegards familie – som må bistå, enten praktisk eller økonomisk. Jeg ønsker det skal gjøres en realistisk vurdering av bostøttebe­hov – ut fra den boligen de, på grunn av sitt sykdomsbil­de, er henvist til! Og først og fremst; jeg ønsker at disse skal vaere ivaretatt på alle plan, slik at de kan føle seg trygge i sitt eget hjem.

Derfor ble det forrige helg fremmet et resolusjon­sforslag som gikk inn til stortingsg­ruppen for vurdering i forhold til FrPs landsmøte. FrP Arendal ønsker at: Beboere som er tildelt kommunale boliger med bemanning skal ha ett høyere tak for godkjent husleie enn ordinaere leietakere. I disse boligene legges reell utgift tilknyttet leieforhol­det til grunn, ikke akseptable utgifter. I tillegg heves inntektsgr­ensen for denne gruppen, slik at man unngår at søkere automatisk får avslått sin søknad på grunn av at brutto inntekt er for høy.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway