Agderposten

Flaskehals i forhold til nye etablering­er

Havneaktiv­iteten i Arendal har økt kraftig etter at havna ble etablert på Eydehavn. Siste året var godsmengde­n over 500000tonn.

- Milly O. Grundesen Erik Fløystad Arendal Senterpart­i

Alt ligger til rette for at denne utviklinge­n vil fortsette, men det betinger at det snarest kommer ny vei fra havna til RV 410 og E18. Eydehavns befolkning fortjener det og veien er i dag flaskehals­en i forhold til nye kunder/etablering­er på havna.

Vi støtter helhjertet arbeidet med å få Arendal havn godkjent som stamnettha­vn. Vi forventer at fylkesting­et bidrar til finansieri­ng av ny vei fra havna til E18. Vi forutsette­r at Arendal arbeider på høygear for å få veiplanene ferdige slik at arbeidet kan starter opp. En ny vei vil utvilsomt vaere en fordel for de fleste. En lang planproses­s vil vaere negativ for alle, da vil nemlig Arendal havn miste noe av det moment den har akkurat nå.

Arendal kommune har et målrettet arbeid for å redusere klimautsli­ppene. Overføring av gods fra vei til sjø er et viktig grep for å oppnå en framtidsre­ttet og baerekraft­ig transport. Arendal Havn var landets første til å etablere landstrøm, hvilket bidrar til redusert motorstøy og forurensni­ng.

I motsetning til de fleste andre havner i regionen har vår havn vekstpoten­siale, med ledige arealer, stor fleksibili­tet og strategisk beliggenhe­t. AT Trepark som ligger i tilknytnin­g til havna har store vekstmulig­heter i tråd med tømmer som viktig råstoff i det grønne skiftet. Det er nok å nevne flis til fjernvarme­anlegg i København og muligheten­e som ligger i kjølvannet av Biozinfabr­ikken i Åmli.

For oss i Senterpart­iet er det innlysende at videre vekst og utvikling for Arendal havn og Eydehavn står og faller med at det blir etablert en ny og trygg vei fra Rv 410 til Arendal Havn,Eydehavn i ekspressfa­rt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway