Agderposten

Kjaere politikere: Si det som det er, dersom dere nå forstår hva som skjer med noe av det mest verdifulle vi har

-

Avtalen Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) har gjort med Canvas Hove minner meg om noe. Noe som skjedde for mange år siden i Arendal. Da jeg fikk høre historien første gang, var jeg godt voksen, og jeg var sjokkert.

For hvorfor hadde ingen fortalt meg om Herlofsen og krakket i Arendal før? Hva var det som skjedde den gang, og hvorfor var det ingen som snakket om det som skulle få følger for Arendals befolkning og gjøre dem fattigere langt inn i fremtiden? Kunne det ha noe å gjøre med at vedkommend­e som sto der på brygga i Kristiansa­nd i den flotte vogna si, hadde klart det på grunn av sitt gode navn og rykte og på flotte fester med spesielt innbudte?

Jeg bare spør, «mitt lodd er ei at svare», men godt var det i alle fall at noen hadde vett til å stoppe fyren før han rakk å rømme til Amerika med gullet vårt.

Og nå er

jeg kommet til poenget: Verdier kan vaere så mangt, og å bli tatt ved nesa kan vaere fort gjort for noen og enhver. Men, og her har vi alle sammen en mulighet, det ligger mye god samvittigh­et og søvn i en aerlig innrømmels­e.

Kjaere politikere i

Arendal, og HDU, det er så lett å vaere kloke etterpå, for alle oss som ikke er blitt invitert og vist flotte planer og utsikter. Men si det som det er, dersom dere nå ser og forstår hva det er dere har sagt, eller sier, ja til – og hva som er i ferd med å skje med noe av det mest verdifulle vi har her vi lever og bor: Hove! Nå MÅ dere ta tak!

Vi vil ikke ha et nytt «krakk» i Arendal – uansett flotte fancy

planer, kule folk, navn og status.

For mange av

oss er så inderlig glade i dette stedet. Det betyr så mye for oss, akkurat sånn som Hove er. Det gjør ingenting om det er litt slitent på stiene. Skjønner dere ikke at for veldig mange er dette hjemme? Vi går her år etter år, vi løftes og berikes og jeg takker Gud for hver tur jeg fremdeles kan fryde meg over. Dette stedet fører til bedre helse på så mange måter. Fysisk, psykisk og sosialt. Å videreføre Canvas Hoves planer med alt det innebaerer, vil for svaert mange føre til et stort savn. Vi er redde for å bli vårt Hove fattigere.

For det er

jo nettopp det uberørte, det frie og ekte i hele området som gjør at vi elsker stedet og trenger det. Hove beriker oss, det er derfor vi kommer i skarer hver eneste søndag, og ellers så ofte vi kan.

Men vi står ikke med lua i handa lenger nå.

Det må da vaere temmelig flaut å komme i selskap med de som var med på å kjøre Arendal

rett i elendighet­a på slutten av 1880-tallet.

Ettertidas dom kan

bli tung å baere og det ville nok ikke bli like stille i historieti­mene dersom det skulle refereres til den kampen mange i Arendal kjempet for å bevare Hove og de uerstattel­ige verdiene vi hadde der. Ennå er det mulig å snu.

Jeg er temmelig

sikker på at kråkene på Hove er enige med meg da jeg så tydelig hørte de snakka sammen sist: -Hove Canvas, de planene kan dere dra lenger på landet med! Vi vil ikke ha ny hyttebyggi­ng, ingen kloakk eller fiber i bakken.

Den avtalen kan dere tørke dere med et annet sted! KRA KRA!!! (Innlegget er forkortet. Red.)

 ??  ?? GULL: Skjønner dere ikke at for veldig mange er dette hjemme, skriver artikkelfo­rfatteren til politikern­e i Arendal. Hun er sterkt imot de nye planene for Hove-området (bildet), og ber politikern­e reagere. Foto: Agderposte­n-arkiv
GULL: Skjønner dere ikke at for veldig mange er dette hjemme, skriver artikkelfo­rfatteren til politikern­e i Arendal. Hun er sterkt imot de nye planene for Hove-området (bildet), og ber politikern­e reagere. Foto: Agderposte­n-arkiv
 ?? Ruth Marion Sørenstuen ??
Ruth Marion Sørenstuen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway