Agderposten

Ampera-e selges igjen

Det som skulle vaert en stor suksess, den første rimelige elbilen med solid rekkevidde, ble langt på vei det motsatte i Norge.

-

Da Opel Ampera-e hadde sin verdenslan­sering i Oslo-området våren 2017, hadde den norske importøren en svaer bunke med ordrer på bilen.

Det skulle ganske snart vise seg at fabrikken ikke var i stand til å levere i naerheten av det markedet ønsket. Ventetiden ble ganske snart to år, og importøren ba forhandler­ne stoppe salget.

Nå, snart to år etter lanseringe­n, ser det ut til at importøren har funnet en løsning.

– Vi åpner opp for salg av Ampera-e igjen, sa Johnny Danielsen, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen AS, på et pressemøte nylig.

De har fortsatt venteliste på bilen, men forsikret at alle på listen skal få sin bil i løpet av sommeren.

Bekreftet produksjon

– I tillegg kan vi igjen tilby bilen til nye kunder.

Danielsen sa at de kommer til å få mellom 1500 og 2000 Ampera-e utover de 1000 bilene som skal til kunder som allerede har bestilt.

– Bilene er fordelt til forhandler­ne våre, og Opel vil ikke selge biler som ikke er bekreftet for produksjon, så kundene kan vaere trygge på at disse bilene blir levert, sa Danielsen.

Bilene som tilbys i det norske markedet, har faste utstyrspak­ker som skal inneholde alt av tilgjengel­ig utstyr. Prisen er 399.900 kroner. Bilene skal produseres mellom mai og juli og leveres ut i Norge i løpet av 2019.

Ampera-e har en batteripak­ke på 60kWh og en rekkevidde i WLTP-syklusen på 42 mil.

Det ble levert ut 920 Ampera-e i fjor og 1121 i 2017, ifølge tall fra Opplysning­srådet for Veitrafikk­en.

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ?? COMEBACK: Merkesjef for Opel, Johnny Danielsen, åpner opp for salg av Ampera-e igjen, etter at leveringst­røbbel gjorde at man ikke kunne bestille den i Norge.
ALLE FOTO: NTB SCANPIX COMEBACK: Merkesjef for Opel, Johnny Danielsen, åpner opp for salg av Ampera-e igjen, etter at leveringst­røbbel gjorde at man ikke kunne bestille den i Norge.
 ??  ?? LANSERING: Opel Ampera-e hadde verdenslan­sering i Norge våren 2017.
LANSERING: Opel Ampera-e hadde verdenslan­sering i Norge våren 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway