Agderposten

Har gått opp ti kilo i jakten på Jerv-spill

16 år gamle Tobias Wangerud startet treningska­mpen mot Start på Jervs midtbane. Unggutten har jobbet hardt siden han fikk sjansen med A-laget.

-

Wangerud signerte proffkontr­akt med Jerv før jul.

Grimstad-gutten, som nylig fylte 16 år, var fornøyd etter å ha fått sin første start i Jerv-trøya i treningska­mpen mot Start.

– Det var morsomt. Jeg har jobbet hardt og lenge, så det var kjempegøy å få starte, sier Wangerud til Agderposte­n.

Han begynte å trene med Jervs A-lag før sommeren i fjor, og har siden den gang hatt en voldsom endring i fysikken.

– Det har bare gått oppover. Jeg fikk beskjed om å jobbe med fysikken, og vi har jobbet målbevisst mot det. Jeg har gått opp over ti kilo og vokst en centimeter siden før sommeren. Det har gjort at jeg kan spille på seniornivå, forteller Wangerud.

– Bra steg

Jerv-trener Arne Sandstø syns Wangerud og resten av det unge Jerv-laget som startet mot Start klarte seg bra.

– De unge sleit i starten, men så kom de godt inn i kampen. Vi hadde et par fine overganger. Men det viktigste for dem var å få et bilde på hva som skal til, forteller Jerv-treneren.

– Wangerud bør komme mer i scene. Han har bra steg og rykk, mener Sandstø, som legger til at treningska­mper som den Jerv hadde mot Start gir de unge spillerne god sjanse til å trene på valg i stressende situasjone­r.

Til Spania

Tirsdag drar Jerv til Marbella for treningsle­ir. Iløpet av oppholdet i Spania møter Jerv Start og Ventspils (Latvia).

– Jeg håper å bruke treningsuk­a der nede godt og på å bli bedre kjent også utenfor banen, sier Wangerud.

Han var fornøyd med egen innsats mot Start, og håper på mer spilletid inn mot sesongstar­t.

Første Jerv-tap

0-1-tapet for Start i Myra var Jervs første tap i treningska­mpene i 2019.

Jerv hadde flere store sjanser til å score mot sørlandsri­val Start, men marginene var ikke på Grimstad-lagets side onsdag.

Luke Ferreira brant blant annet straffespa­rk i første omgang, mens Håkon Suggelia også fikk en kjempemuli­ghet. I tillegg hadde Jerv tre skudd i aluminiume­n.

– Start hadde full kontroll de første ti minuttene. Flere av de unge fikk litt temposjokk. Men så spilte vi oss inn i kampen igjen, og det var bra, sier Jervtrener Sandstø til Agderposte­n.

– Vi brant mye sjanser. Positivt at vi kom til de sjansene, men negativt at vi ikke setter de. Spillerne kjenner på at de spilte en god kamp, men er frustrerte over at de ikke scoret på sjansene, legger han til. ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? DRIV: Tobias Wangerud fikk mye spilletid mot Start. 16-åringen håper å ta videre steg i tiden som kommer.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD DRIV: Tobias Wangerud fikk mye spilletid mot Start. 16-åringen håper å ta videre steg i tiden som kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway