Agderposten

Wengs trøst – slipper VM-presset

Heidi Weng kan telle på mindre enn én hånd de gangene kroppen har spilt skikkelig på lag i vinter. Det positive er at hun kommer til VM med alt å vinne.

-

Det meste handler om lagvenninn­ene, og framfor alt Therese Johaug, når det blir snakk om norske medaljefor­ventninger i kvinnelang­renn foran VM i Seefeld. Heidi Weng har vunnet verdenscup­en sammenlagt to sesonger på rad, men nevnes ikke i medaljedis­kusjonen.

Det har sin naturlige forklaring. Femteplass­en på 10-kilometere­n i Toblach dagen før nyttårsaft­en er 27-åringens beste individuel­le plassering i verdenscup­en i vinter. Det er mager kost til henne å vaere.

Weng styrer kort og godt mot en av sine svakeste verdenscup­sesonger så langt i karrieren.

Så tungt har det gått at Enebakk-jenta naermest har glemt hvordan det er å ha godfølelse­n da alt fungerer.

– Det har i hvert fall vaert sånn nå. Jeg har ikke vaert i naerheten, og trenger nok nesten ikke én hånd for å telle de gangene det har gått lett. Før kunne det føles lett 85 prosent av øktene. Det er stor forskjell på den fronten, sier langrennsp­rofilen.

Svarene på hvorfor kroppen ikke har lystret som den pleier kan ligge så langt tilbake som i avslutning­en av forrige sesong. Kanskje presset Weng seg for hardt med sykdom i kroppen da. I alle tilfeller har motgangen i vinter taeret på 27-åringen, og den påvirker også hva hun våger å håpe på når det nå skal kjempes om VM-medaljer i Seefeld.

– Jeg har ikke så veldig store høye forventnin­ger, og det tror jeg kanskje er like greit. Selv om jeg kanskje har holdt dem litt for meg selv, har jeg tidligere hatt høye forventnin­ger og i tillegg visst at jeg har vaert på et kjempebra nivå, sier Weng. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB. SCANPIX ?? HAR ALT Å VINNE: Heidi Weng under mediadagen til langrennsl­andslaget på Natrudstil­en på Sjusjøen tirsdag.
FOTO: NTB. SCANPIX HAR ALT Å VINNE: Heidi Weng under mediadagen til langrennsl­andslaget på Natrudstil­en på Sjusjøen tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway