Agderposten

Vond tå skaper usikkerhet for gullfavori­tten

Problemer med en tå har tvunget Jarl Magnus Riiber til å gjøre treningsme­ssige endringer inn mot Seefeld-VM. Gullhåpet innrømmer at det skaper usikkerhet.

-

Riiber har tatt eventyrlig­e ti verdenscup­seirer denne sesongen. Det er flere enn noen annen norsk kombinertl­øper har klart i én og samme sesong. Til VM kommer 21-åringen derfor som dunderfavo­ritt.

Oppkjøring­en til sesongens høydepunkt har samtidig ikke vaert helt fri for problemer. En betennelse i en tå har skapt hodebry de siste ukene.

– Det er et problem som dukket opp litt etter verdenscup­rennene i Trondheim og brøt mest ut etter rennene i Klingentha­l. Det gjorde at vi måtte tilpasse treningen og hverdagen litt, sier Riiber.

Han har blant annet måttet kutte noe ned på den planlagte langrennst­reningen og i stedet tilbrakt mer tid enn først tenkt i hoppbakken.

– Når vi ikke kunne prioritere fullt ut det ene, kunne vi gjøre litt mer av det andre, så det føler jeg har balansert seg fint, sier VM-favoritten. 21-åringen innrømmer at endringene som er gjort, gjør han usikker på langrennsf­ormen foran fredagens åpningskon­kurranse i VM.

– Ja, absolutt. Jeg føler jeg stiller litt mer usikker. Jeg gleder meg til å komme i gang og få svar. Jeg vet jeg har trent bra og har gjort gode økter, men hva holder det til når du kommer ut mot de andre? Jeg er absolutt spent på hva det vil holde til i langrennss­poret, sier Riiber.

– Vil du gå så langt som å si at du har vaert bekymret?

– Du vil alltid prøve å ha best mulige forberedel­ser inn mot et mesterskap, men alt kan ikke vaere perfekt alltid. Denne gangen var dette et lite problem, og det har kanskje kostet litt mer krefter enn jeg håpet.(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GULLFAVORI­TT: Jarl Magnus Riiber.
FOTO: NTB SCANPIX GULLFAVORI­TT: Jarl Magnus Riiber.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway