Agderposten

Parkerte Pellegrino

Johannes Høsflot Klaebo innfridde favorittst­empelet og tok VM-gull på langrennss­prin-ten i Seefeld. Emil Iversen ble nummer fem i finalen.

-

Tittelfors­varer Federico Pellegrino hadde vist svaert solide takter gjennom dagen med seier i både kvartog semifinale­heat. I finalen forsøkte han å stikke fra Klaebo på tampen, men trønderen var sterkest på oppløpet.

Dermed ble det norsk gull, italiensk sølv og bronse til russeren Gleb Retivykh.

– Jeg hadde en plan om å vaere nummer to inn på oppløpet, og det fungerte bra. Det er fantastisk å stå her nå, sa Klaebo til NRK.

God gli

Dagen begynte ikke like bra for trønderen, ifølge ham selv.

– Jeg hadde ikke noen kjempeprol­og og syntes det gikk ganske tungt. Men det ble bedre og bedre. Jeg hadde helt ville ski fra kvartfinal­en og ut, sa Klaebo.

Emil Iversen hang lenge med helt framme, men klarte ikke å henge med de beste inn mot oppløpet.

Sindre Bjørnestad Skar maktet ikke å ta seg til finalen med sin 3.-plass i første semifinale­heat. Han ble slått ut på tid.

Sinna russer

Det nevnte heatet ble for øvrig svaert dramatisk etter at russiske Sergej Ustjugov gikk i Klaebo underveis. Russeren var rasende og dyttet til Klaebo i målområdet, men måtte uansett forlate stadion uten finalebill­ett.

– Jeg går inn først og vil egentlig ha «inner’n». Så kommer han og kjører rett inn i meg. Det er dytting og knuffing … Jeg synes det er artig at han kommer bort etterpå og fyrer seg opp. Det er sånn det skal vaere, gliste Klaebo.

Finn Hågen Krogh var svaert naer å ta seg videre fra kvartfinal­en, men røk ut på tid med 0,01 sekunds margin. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GULL: Johannes Høstflot Klaebo først i mål under finalen i mennenes sprint i ski-VM i Seefeld.
FOTO: NTB SCANPIX GULL: Johannes Høstflot Klaebo først i mål under finalen i mennenes sprint i ski-VM i Seefeld.
 ??  ?? KRANGLET: Johannes Høstflot Klaebo (t.v.) og russiske Sergey Ustiugov i klammeri etter semifinale­n i herrenes sprint i ski-VM i Seefeld.
KRANGLET: Johannes Høstflot Klaebo (t.v.) og russiske Sergey Ustiugov i klammeri etter semifinale­n i herrenes sprint i ski-VM i Seefeld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway