Agderposten

Solskjaers tøffeste test

Han feilet mot PSG, men spratt rett tilbake med seier over Chelsea. Hvordan takler Ole Gunnar Solskjaer helgens storkamp mot Liverpool? «Nytt» lag Fryktet trio

-

STIAN JOHNSEN, NTB

Nordmannen­s taktiske evner ble flittig diskutert etter at United kom brutalt ned på jorden i 0-2-tapet mot Paris Saint-Germain i forrige uke. Før det hadde rødtrøyene vunnet ti kamper og spilt én uavgjort under Solskjaers ledelse.

Mot Chelsea (2-0) spilte United en svaert god kamp uten skadde Anthony Martial og Jesse Lingard, men det var først og fremst takket vaere et solid forsvar. Solskjaer avslørte i går at nevnte duo kan vaere tilbake mot Liverpool, men veldig sannsynlig er det ikke.

Uansett står Solskjaer overfor flere valg foran Liverpool-kampen: Velger han 4-3-3 igjen? Hvem danner i så fall angrepstri­o sammen med Marcus Rashford? Og skal Ashley Young flyttes over på venstrebac­ken fordi han trolig har størst forutsetni­nger for å hanskes med Mohamed Salah? Åpner det for Diego Dalot på høyrebacke­n?

Sist lagene møttes var det ingen - i hvert fall svaert få - som visste at Solskjaer skulle ta over United. Liverpool vant 3-1 over José Mourinhos utvalgte, og dagen etter ble portugiser­en sparket. Liverpools midtbanema­nn Georginio Wijnaldum venter et helt annet United-lag som motstander denne gangen. - Jeg tror det blir en helt annerledes kamp. Siden den nye manageren kom inn er det en ny flyt, de har spilt gode kamper og vunnet mye, og det bygger selvtillit i laget. Dessuten er det hjemmekamp for dem, sier nederlende­ren.

Liverpool må først og fremst se opp for det formsterke radarparet Rashford og Paul Pogba. Sistnevnte står med sterke 15 målpoeng på 12 kamper under Solskjaer.

I den andre enden har Liverpool minst like mye å komme med. Angrepsrek­ka Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané har scoret 15 av Liverpools 16 siste mål. Laget har også vaert bunnsolid med kun 15 baklengsmå­l på 26 kamper.

Dessuten er bortestati­stikken eventyrlig for Liverpool, men ikke mot de største. Jürgen Klopps mannskap har ikke vunnet på de sju siste kampene mot topp 4-motstand.

- Jeg bryr meg ikke om andre lag og hva de gjør. Jeg bryr meg om oss og hva vi kan gjøre for å vaere der vi ønsker. Det er tre lag som kjemper om fjerdeplas­sen, og det er mitt fokus, sier Solskjaer.

 ?? AP / NTB scanpix ?? Liverpool har matchvinne­re i begge ender av banen.
AP / NTB scanpix Liverpool har matchvinne­re i begge ender av banen.
 ??  ?? Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway