Agderposten

Ypper seg før bokseoppgj­øret

Rad Rashid er Kai Robin Havnaas motstander i tittelkamp­en lørdag. Tyskeren er klar på at han ikke kommer for pengenes skyld.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

Havnaa-motstander Rad Rashid er tøff i munnen før kampen i Arendal.

En gjennomgan­g Agderposte­n har gjort viser at billettinn­tektene allerede naermer seg millionen. Trolig blir det over det dobbelte i rene billettinn­tekter. Det betyr klingende mynt i kassa for både Havnaa, Team Sauerland og trolig motstander­en Rad Rashid.

Gjennom sin manager avviser han imidlertid at det er derfor han kommer til Arendal.

– Det er ingen som sier noe om hvor mye penger man får, men jeg kommer ikke for pengene. Jeg kommer for idretten, så må den beste vinne. Men jeg ønsker selvsagt å knuse deres mann, sier han til Agderposte­n.

Ingen overraskel­se

For Havnaa er ikke dette noen overraskel­se. Helt siden Rashids navn kom på bordet viste 30-åringen at det kom til å bli en tøff kamp.

– Han kommer forberedt. Det har vi visst fra starten. Dette er hans siste sjanse til å kapre en stor tittel. Han har jo hele tiden sagt at det er «now or never». Det blir vanskelige­re for meg, men summa summarum er det bra for kampen, sporten og publikum at det blir en ordentlig match hvor begge har lyst til å knuse hverandre i ringen, kommentere­r Havnaa.

39 år gamle Rashid har 16 seirer og 4 tap som proffbokse­r, men tre av de fire tapene kom i løpet av de fire første kampene i proffkarri­eren. Forrige tap kom da han i mars i fjor kjempet om den europeiske tungvektst­ittelen. Han håper lørdagens kamp vil sikre ham et belte å ha med hjem til Tyskland.

– Det er en stor tittel som vi ønsker å ta med hjem til Tyskland. Den skal ikke få bli igjen i Norge. Vi håper på en rettferdig

og tøff kamp hvor den beste vinner.

Sett på nettet

Manageren erkjenner imidlertid at de foreløpig vet lite om Kai Robin Havnaas egenskaper som bokser.

– Vi har fått litt informasjo­n på internett, og vi vet at han er mesteren i Norge og at han ønsker å følge i sin fars fotspor. Men vi skal gjøre det tøft for ham. Vi kommer ikke for å tape, fastslår manageren Arijan overfor Agderposte­n.

I motsatt leir har man brukbar kontroll på motstanden, men ifølge Havnaa er det ikke lurt å legge opp for mye etter motstander­en.

– Jeg har ikke studert ham opp og ned, men det har Erling og Joey (Havnaa og Gamache journ.anm.) gjort. De kommer med stikkord på trening, men det er ikke lurt å henge seg for mye opp i motstander­en. Da kan man glemme seg selv, sier han.

For Rashid blir det første besøk på norsk jord. Teamet ankommer Oslo mandag morgen og skal starte forberedel­sene i hovedstade­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: RAD RASHID ?? KLAR: Rad Rashid ønsker å avslutte karrieren med en større tittel. Det er nå eller aldri for 39-åringen.
FOTO: RAD RASHID KLAR: Rad Rashid ønsker å avslutte karrieren med en større tittel. Det er nå eller aldri for 39-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway