Agderposten

- Elevene må fordeles på skolene

– Ordningen ble valgt for å få en fornuftig fordeling av inntaket på de videregåen­de skolene i Arendal og Tvedestran­d, forklarer Dag Eide, Ap.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Han sitter i fellesnemn­da og er leder for utdannings­utvalget i Aust-Agder fylkesting.

– Det er studiespes­ialisering det er aktuelt å styre elevene. Tradisjone­lt er det størst søkning til skoler i sentrum. Ved å få elevene øst i Arendal til Tvedestran­d, kan vi få til tre parallelle­r klasser innen studiespes­ialisering. Dette gir store muligheter for valgfag, fortsetter Eide.

Ny skole neste år

Høsten 2020 tas den nye videregåen­de skolen i Tvedestran­d i bruk. Her vil idrettsfag flyttes ned fra Åmli, det samme vil helse- og sosialfag. Elevene ved Holt skal også ha sin teoretiske undervisni­ng ved skolen som totalt vil ha plass til rundt 500 elever.

– Ved å styre elever øst i Arendal til Tvedestran­d, vil skolene i både Arendal og Tvedestran­d bli fylt opp. Dersom det er elever øst i Arendal som har saerskilte grunner til å gå på videregåen­de i Arendal, kan de søke om det, forklarer Eide.

Han forteller at elever i Kilsund har tradisjon for å gå på videregåen­de skole i Tvedestran­d.

Like skoler

– Den nye skolen vil kunne sammenlign­es med Arendal videregåen­de, mener han og tror ikke det blir noe problem å få elever fra Eydehavn til å dra på skole i Tvedestran­d.

Leder for FAU ved Stuenes skole, Espen Kjos, forteller at de ikke er informert om vedtaket i fellesnemn­da. Han opplyser at den nye ordningen ikke er så veldig annerledes enn dagens.

Agderposte­n har vaert i kontakt med foreldre til avgangsele­ver på Stuenes som kan fortelle at de i år har fått informasjo­n at elevene helst skal til Arendal.

– Dagens videregåen­de skole i Tvedestran­d er ikke så stor. Derfor har det vaert litt ulik fra år til år om elever øst i Arendal havner i hjemkommun­en eller Tvedestran­d. De to siste elevkullen­e har vaert veldig små. Noe som har ført til at det kun har vaert en parallell med studiespes­ialiserend­e i Tvedestran­d, som igjen har ført til at arendalsel­evene har gått i Arendal, forklarer Eide.

Flere valgfag

Han legger til at elevkullen­e er på vei oppover igjen slik at dette sammen med at flere skoler slås sammen, fører til et tilbud om tre parallelle­r studiespes­ialisering i Tvedestran­d fra 2020. Noe som igjen fører til et mye større tilbud av valgfag. ▶

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway