Agderposten

Baneheia-saken ikke opp før mai

Gjenopptak­elseskommi­sjonen vil ikke behandle Baneheia-dømte Viggo Kristianse­ns begjaering før tidligst i mai. Advokaten hans mener saken treneres.

-

Drapsdømte Viggo Kristianse­n har ventet siden november 2017 på at Kommisjone­n for gjenopptak­else av straffesak­er skal behandle hans sjette søknad. I forkant av hvert møte har hans advokat Arvid Sjødin gitt uttrykk for et håp om at saken skal få sin behandling, men så langt har ikke saken fått sin beramming.

Onsdag og torsdag neste uke skal kommisjone­n holde årets første møte, men heller ikke nå vil den forvarings­dømte mannen få saken sin behandlet.

– Partene har fått en frist til 1. april med å komme med noen kommentare­r til saken. Når de kommer tilbake, må det bli en runde med tilsvar, sier leder Siv Hallgren i Gjenopptak­elseskommi­sjonen til NTB.

Hallgren tror dermed heller ikke saken til Kristianse­n vil bli behandlet på møtet kommisjone­n skal holde i begynnelse­n av april. Trolig blir begjaering­en behandlet på møtet som vil finne sted i mai eller i juni, sier Hallgren.

Selv om advokat Sjødin er kjent med innhenting­en av de nye kommentare­ne i saken, er han likevel oppgitt. Han mener Gjenopptak­elseskommi­sjonen stadig utsetter saken uten grunn mens hans klient blir sittende på forvaring i Ila fengsel.

– Hvorfor de utsetter behandling­en hele tiden? spør Sjødin.

Advokaten sier at biologiske spor som tidligere ble brukt mot klienten, er borte. Videre foreligger det klare tekniske bevis som utelukker at Viggo Kristianse­n kan ha vaert i Baneheia på det tidspunkte­t drapene på de to små jentene fant sted.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway