Agderposten

Får betalt for én ukes «gangtid»

Jobber man i Skatteetat­en får man lønn fem minutter før og fem minutter etter innlogging, mens sykepleier­e må inn i garderoben og skifte før arbeidstid­en starter.

- Øystein Bjerkestra­nd Oybj@agderposte­n.no

Det finnes mange ulike måter å beregne arbeidstid på. Noen stempler inn, mens andre skriver timelister. I Skatteetat­en starter arbeidstid­en fem minutter før man logger på datamaskin­en.

– Systemet for tidsregist­rering i Skatteetat­en er satt opp slik at det beregnes fem minutter i hver ende av inn- og uthogging. Dette er for å ta høyde for tiden som brukes fra man ankommer kontorbygg­et til man er pålogget systemet, såkalt gangtid, forklarer Ernst Larsen, seniorrådg­iver i Skatteetat­en.

Dette systemet har aldri vaert tema på Sørlandet Sykehus. Det til tross for at sykepleier­e og andre ansatte er nødt til å gå ned i garderoben og skifte før man starter arbeidsdag­en.

– Jeg har aldri vaert med på å diskutere dette. Med det er klart det tar litt tid å komme seg til garderoben og skifte. Det går iallfall fem minutter, sier foretaksti­llitsvalgt, Grethe Dølbakken.

– Bør ikke dette vaere en del av arbeidstid­en?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke vaert borti problemsti­llingen. Det er vel et forhandlin­gsspørsmål.

Hvis man tar utgangspun­kt i 2019, som har 250 arbeids- og virkedager, og legger på 25 feriedager, ender man på 225 effektive arbeidsdag­er. Ganger man dette med ti minutter gangtid hver dag, blir resultatet 37,5 timer. ▶ Send ditt debattinnl­egg til:

merket ”8. mars” innen 27. februar, så blir det publisert!

 ??  ??
 ??  ?? GANGTID: De ti minuttene per dag er beregnet på tiden det tar fra man ankommer bygget til ansatte er på plass ved kontorpult­en, eller motsatt ved arbeidsdag­ens slutt. Foto: Illustrasj­on Shuttersto­ck
GANGTID: De ti minuttene per dag er beregnet på tiden det tar fra man ankommer bygget til ansatte er på plass ved kontorpult­en, eller motsatt ved arbeidsdag­ens slutt. Foto: Illustrasj­on Shuttersto­ck

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway