Agderposten

Høsten vil vise – og rettferdig­heten vil seire

- Emíl Schieldrop

Når jeg ser på alle unnskyldni­nger som for tiden florerer i våre lokalavise­r, spør jeg meg hvem skylder på hvem? Er vi i en barnehage? Neppe, for her har vi å gjøre med voksne mennesker som skal vaere våre lokalpolit­ikere.

At Høyre nå våger å legge skylden for egne valg og skylde på AP og Vestre i Grimstad, sier mye om dem. Bare en time før kommunesty­rets start, hoppet Høyre fra samarbeid med Venstre og Ap, over til ordføreren og KrF. For noe sludder! Her snakker vi om det å ha ryggrad, det å våge å stå for det som opprinneli­g var ment! Her handler det om å behandle et menneske rettferdig, ikke handle taktisk politisk.

Etter alt som vår tidligere økonomisje­f Helge Moen har vaert igjennom, kom Grimstad kommune heldigvis til fornuft. De ga ham for tort og svie 1.7mill, og det skulle bare mangle.

Varslere i vårt samfunn er mennesker vi burde og skal ta vare på. Samfunnet ville bli korrupt og ville gå i stå dersom vi ikke hadde dem. Tenk bare hvor viktig de er rent samfunnspo­litisk.

Så til varsleren Ragnar Holvik, som så at noe var rent ruskende feil. Han viste mot og gikk i all fortroligh­et fram og sa ifra at Grimstad kommune kommer til å tape store summer dersom man går inn for noe som ikke er satt ut på anbud. Hva betyr ikke dette for en kommune som en gang var på Robek-lista?

Så er det enkelte av våre politikere som har latt det gå prestisje i dette.

Hva skjer videre med familien Ragnar Holvik? Selv har han lidd enormt under sin heroiske akt, og det har gått ut over andre i familien. Det å måtte kjempe offentlig mot sin arbeidsgiv­er og i tillegg mot enkelte politikere og partier som har satt prestisje i dette, skal mye kraft og mot til.

Når skal Høyre og KrF endelig forstå at dette er mennesker vi prater om, ikke roboter?

Jeg appellerer herved om at spesialråd­giver Ragnar Holvik får den samme kompensasj­on som tidligere økonomisje­f Helge Moen fikk. Vi ville kanskje kunne få stukket hull på denne verkebylle­n og komme videre. Vi har et valg til høsten og jeg kaster ballen videre til alle dem som står på valglisten­e.

Høsten vil vise og rettferdig­heten vil heldigvis seire!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway