Agderposten

Iversen med saftig tirade mot mediene

Emil Iversen tok lagsprintg­ull med Johannes Høsflot Klaebo i ski-VM-søndag. Så fyrte han løs mot pressen.

-

Sakens kjerne var måten han og Klaebo ble møtt på i pressesone­n etter gullet og bronsen til Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby etter lørdagens skiathlon.

Klaebo og Iversen ble nummer 30 og 31 på distansen, og timen i pressesone­n ble en annen lørdag enn søndag.

– Det er spesielt å stå og forsvare seg selv etter et laguttak når du tar gull og bronse. Jeg hadde en litt tung dag på et utfordrend­e føre og var nesten med. Da er det utrolig å se hvor korttenkt man kan vaere og glemme alt som er gjort. Det var en spesiell opplevelse, sa en aerlig Iversen etter lagsprintg­ullet.

Ingen sure

Han sier det var en selvfølge at både han selv og Klaebo var kvalifiser­t til å gå distansen og at det slett ikke satt sure løpere på hotellet som ikke fikk gå.

– Det er ingen som er sure av løperne som sitter og ser på. Vi har hatt en veldig ryddig prosess rundt uttakene, og det har ikke vaert noen tvil i det hele tatt. Da er det overrasken­de å bruke en time å forsvare et laguttak etter gull og bronse.

Iversen mente at den norske lagtaktikk­en fungerte perfekt.

- Hadde en dårlig dag

– Det at jeg og Johannes går betyr at ballen er lagt til motstander­ne. De må kvitte seg med oss, og det gagner Sjur og Martin veldig. Vi hadde to planer, og den ene planen ble suksessrik som bare juling. Da jeg gikk gjennom intervjuso­nen så lurte jeg på hva som skjer.

– Jeg hadde en litt dårlig dag og hadde nettopp gått en veldig god sprint. Jeg var lenge med, men klarte ikke å vaere med i de siste sekundene. Da roet vi ned på skøytingen, og det var aldri i tvil om at vi stilte opp med det beste laget i dag. Ingen av de viktigste støttespil­lerne var i tvil.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GULL: Emil Iversen og Johannes Høsfot Klaebo tok gull på lagsprinte­n i Seefeld.
FOTO: NTB SCANPIX GULL: Emil Iversen og Johannes Høsfot Klaebo tok gull på lagsprinte­n i Seefeld.
 ??  ?? RASTE: Emil Iversen var sinna etter målgang selv om han tok gull.
RASTE: Emil Iversen var sinna etter målgang selv om han tok gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway