Agderposten

Suksesskve­ld sikret neste års jubileum

Arendal Bluesklubb fryktet kroken på døra, men lørdagens støttekons­ert sikret noen sårt tiltrengte kroner i en skrantende kasse. Nå kan klubbleder Unni Pettersen se framover og ta sikte mot 15-årsjubileu­m i januar neste år.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

– Det er ikke sikkert vi kunne feiret det jubileet uten denne konserten. Dette var en suksess fra A til Å, sier Pettersen til Agderposte­n dagen derpå.

Rundt 200 feststemte personer i alle aldre fylte lokalene lørdag kveld for å støtte opp om klubben som hadde sin oppstart i 2005. Siden den gang har Arendal Bluesklubb arrangert hele 152 konserter.

Gjennom dugnadsarb­eid, sponsorer og støtte fra Arendal kommune har man så vidt klart å holde hodet over vann økonomisk. Men den siste tiden har sviktende billettsal­g ført til at man vurderer fremtiden forløpende.

Seks band spilte gratis

I den sammenheng ble lokale band og artister spurt om de kunne tenke seg å stille opp i en støttekons­ert. Mange band ønsket, men det passet ikke for alle. Til slutt sørget seks band for en feiende flott blues- og rockeaften i Bankgården lørdag kveld.

– Det var utrolig respons fra artistene. Vi tok det absolutt ikke som noen selvfølge at folk ville stille opp, men alle vi spurte hadde et ønske om å bidra, selv om ikke alle hadde anledning, sier Pettersen.

De seks var Arendal Bluesband, Chivaz, Crazy Hogs, Police ant Thieves, Tomas F Band og Trouble.

– Det var enkelt å takke ja til dette. Det er et bra tilbud som er viktig for musikkmilj­øet og noe man må støtte opp om, sier Tomas Fianebakke­n, vokalist og gitarist i Tomas F Band.

Fikk medlemmer

Alle de fremmøtte koste seg utover i kveldstime­ne i Bankgården med bandenes egne låter og mer kjente coverlåter. Bandet Chivaz startet det hele, og det tok ikke lang tid før publikum bevegde seg ut på dansegulve­t.

Med en inngangspr­is på 200 kroner, som vil si en inntekt på rundt 40.000 kroner, ble det også god butikk for bluesklubb­en. I tillegg valgte mange å bli medlem denne kvelden. To av dem var Yngve og Elin.

– Vi synes det er veldig viktig at byen har slike tilbud. Så da valgte vi å bli støttemedl­emmer, sier Elin.

Holder hodet over vann

Det ble også solgt lodd for 4000 kroner. For bluesklubb­en og Pettersen overgikk kvelden alle forventnin­ger.

– Vi hadde jo håpet det skulle komme mange folk, men overrasken­de at det kom så mange. – Hva sier dette deg?

– Det sier jo noe om at mange ønsker at klubben skal bestå. alle tilbakemel­dingene viste at det er mange som ønsker å støtte.

– Og nå holder dere hodet over vann?

– Ja, det gjør vi. I tillegg er det mange som har blitt obs på situasjone­n vår. Det fører forhåpentl­ig til at en del kommer seg ut av sofaen og på konsert framover, sier hun.

Fine lokaler

Vanligvis holder bluesklubb­en sine arrangemen­ter og konserter på Barrique, men lørdag kveld hadde de flyttet seg til Bankgården.

– Hvis vi har arrangemen­ter med flere artister, og forhåpentl­ig en del publikum, trenger vi større plass og da er Bankgården perfekt. Det er et viktig alternativ for oss.

 ??  ?? FORNØYD: Leder for Arendal Bluesklubb, Unni Pettersen, var strålende fornøyd etter suksessen.
FORNØYD: Leder for Arendal Bluesklubb, Unni Pettersen, var strålende fornøyd etter suksessen.
 ??  ?? STØTTEMEDL­EMMER: Elin og Yngve hadde ikke planlagt å gå på konsert, men støttet gjerne opp da de skjønte bakgrunnen for konserten.
STØTTEMEDL­EMMER: Elin og Yngve hadde ikke planlagt å gå på konsert, men støttet gjerne opp da de skjønte bakgrunnen for konserten.
 ??  ?? BAR: Tappekrane­ne gikk stort sett i ett i Bankgården lørdag kveld.
BAR: Tappekrane­ne gikk stort sett i ett i Bankgården lørdag kveld.
 ??  ?? TRØKK: Tomas F Band sparte ikke på kruttet u nder sin opptreden.
TRØKK: Tomas F Band sparte ikke på kruttet u nder sin opptreden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway