Agderposten

På denne festivalen må du prioritere knallhardt

400 frivillige kunstnere, foredragsh­oldere, dansere og andre skal sørge for mer enn 60 små og store arrangemen­ter første lørdag i mars i Tvedestran­d.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Jeg og May Zwilgmeyer stod i butikken og snakket sammen, og plutselig hadde vi blitt enige om å lage en gratis festival i Tvedestran­d, forteller Ole Jonas Kverndal.

Musikeren og fotokunstn­eren har sammen med de fire andre i styret satt seg som mål å lage en av Tvedestran­ds størstre kulturhend­elser hver lørdag i uke 9 fremover, og allerede 2. mars håper de å vise at dette er levedyktig.

– Det er så mye bra mennesker som stiller opp gratis for å få til dette. Per Bleikelia er landets beste foredragsh­older og tar fort 40.000 kroner for å holde et foredrag. Han sa med en gang at dette skulle han gjøre gratis for oss. Det samme har eks TV2-redaktør Stein Kåre Kristianse­n, Stand-up gründer Jånni Kristianse­n og en haug andre dyktuige mennesker, sier Kverndal.

Maraton

Programmet starter i byen klokken 12 og fra da er det alt fra forestilli­nger for barn til konserter og kåserier spredt rundt i byen, i tillegg til marked i gågaten. – Publikum må prioritere hardt, men vi håper jo at dette blir årlig og har du gått glipp av noe du ville sett i år, er det bare å sette av den samme lørdagen i uke 9 neste år og håpe at det du gikk glipp av, kommer tilbake, sier Kverndal.

Liv i dødt sentrum

Målet med det hele er å vise litt av alt det spennende som rører seg i og rundt kommunen. Hele ni kor sa blant annet ja til å vaere med, men ett trakk seg fordi de ikke rakk å sette sammen et repertoar.

– Vi ville invitere folk vi kjenner til, har hørt om, lest om, eller funnet fram til via bekjente, om å vaere med å vise frem hva som bor i denne byen av kulturelle krefter. Det var også viktig for oss at det var gratis, og det har vi fått til! sier et samlet styre på nettsiden til arrangemen­tet, uke9.no. ▶

 ??  ?? LOVER LIV OG RØRE: Et knippe av de 60 arrangemen­tene som skjer i Tvedestran­d lørdag 2. mars.
LOVER LIV OG RØRE: Et knippe av de 60 arrangemen­tene som skjer i Tvedestran­d lørdag 2. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway