Agderposten

Nå må ikke bystyrepol­itikerne i Arendal løpe fra det de tidligere har sagt

- Ragnhild Thomassen

Så vidt jeg forstår av oppslagene i Agderposte­n så står valget om det skal bygges to 25 meters basseng. Eller ett stort 50 meters basseng, som en er istand til å arrangere store konkurrans­er i svømming og også bruke bassenget til lokale formål, når det ikke er opptatt til større arrangemen­ter.

Prisen på bassenget leser jeg i Agderposte­n antyder summer på 270 - til 300 millioner. Og til dette 50 meters bassenget har det kommet løfter fra Aust-Agder fylke om et bidrag på 35 millioner. Det vil altså utgjøre 10 - 12 % av den summen som det er antydet at 50 meters bassenget vil koste. Og bassenget skal ligge i idrettspar­ken i Myra.

Men da den

nye store skole på Stuenes sto ferdig, så var tanken at det også skulle bli bygd et nytt 25 meters svømmebass­eng som erstatning for det gamle, som måtte rives.

Stuenes skole er en såkalt 1 til 10 skole. Det vil si at elevene går her fra de begynner i første klasse til de er ferdig med 10 klasse, og skal fortsette i det videre utdannings­løpet.

For de fleste

mennesker er det ikke vanskelig å forstå at det oppleves som et svik fra de folkevalgt­e politikern­e, når de har sagt at på den tomta som er avsatt på Stuenes, så skal det bygges et nytt 25 meters svømmebass­eng.

Her står en ny flott skole som har barn fra 1. klasse og som det er klare krav til at de skal ha svømmeunde­rvisning i skolen.

« Å velge er å ville» er et klargjøren­de begrep.

Når nå politikern­e

i Arendal bystyre ikke kan enes om stedsvalg som de tidligere har gitt forhåndslø­fte om skulle vaere

Stuenes, så vil jeg sitere fra Dagens Perspektiv: « Målet med retorikken er ikke å skape en sannhet,men å bruke språket for å få din virkelighe­t til å virke

sannsynlig overfor den man snakker med.»

Jeg er opptatt

av at nå må bystyrepol­itikerne i Arendal ikke løpe

fra det de tidligere har sagt. Den nye skolen på Stuenes må få nytt svømmebass­eng!

 ??  ?? KOMBIANLEG­G: Arendal Eiendom har blant annet utredet et 50-metersbass­eng med ny turn- eler flerbruksh­all. Illustrasj­on: Arktx
KOMBIANLEG­G: Arendal Eiendom har blant annet utredet et 50-metersbass­eng med ny turn- eler flerbruksh­all. Illustrasj­on: Arktx
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway