Agderposten

KrF vil ha gatepsykol­og i Arendal

Det er ganske smart å laere av andre! Bergen kommune har tatt et nytt grep for å nå unge mennesker som sliter med psykiske utfordring­er. De har rett og slett ansatt sin første «gatepsykol­og».

- Ingebjørg Berstad Torp Bystyrerep­resentant. KrF

IArendal kommune vet vi også at det er mange unge som strever, og har ulike behov for hjelp.

Mange ungdommer sier de trenger noen å snakke med, men å vite med hvem, og få det til, er ikke alltid så lett.

Derfor er også noe av suksessen i Bergen (så langt), at gatepsykol­ogen sjelden sitter inne på sitt kontor. Hun er en trygg voksen som jobber oppsøkende, er der ungdommen oppholder seg, og tar initiativ på de unges hjemmebane. Det å få hjelp, skal gjøres så enkelt som mulig. Hun jobber i turnus, og er derfor mange kvelder ute på byen. Det å søke hjelp har blitt enklere!

Det er viktig å få fanget opp de som har problemer på et tidlig stadium. Ofte er det sammensatt­e problemer som krever innsats fra flere instanser. Gatepsykol­ogen kan henvise videre i helsevesen­et, og legger vekt på å ha naer kontakt med andre aktører i hjelpeappa­ratet.

Selv om hun først og fremst søker å finne de ungdommene som har saerlige problemer, er hun også tilgjengel­ig for de som bare ønsker å slå av en prat.

En annen suksessfak­tor, er nok at gatepsykol­ogen i Bergen er ung, kjenner de unges kultur og språk, og blir på den måten troverdig og får tillit.

Arendal KrF tror dette vil vaere et godt tilbud også til ungdommene i vår kommune, og har derfor dette som en viktig sak i vårt valgprogra­m ved høstens kommuneval­g.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway