Agderposten

Tviler på Giske-omkamp på årsmøtet i Trøndelag

Trond Giske kan i teorien renominere­s til tillitsver­v under årsmøtet i Trøndelag Ap, men det er lite trolig at det skjer, sier valgkomité­leder Jorodd Asphjell.

-

Giske fikk bare noen få dager til å nyte at han for første gang var innstilt til et tillitsver­v etter å ha gått av som nestleder i Arbeiderpa­rtiet i kjølvannet av varslersak­ene om seksuell trakasseri­ng.

I tolvte time dukket det opp en bekymrings­melding etter en video av Giske som danset med en ung kvinne sent på nattetid på et utested i Oslo. Valgkomite­en i Trøndelag erstattet raskt Giske med stortingsr­epresentan­t Eva Kristin Hansen.

I etterkant har den tidligere Ap-nestledere­n hevdet seg utsatt for en maktkamp.

Kvinnen på videoen har på sin side understrek­t at det ikke skjedde noe galt, at det var hun og venninnen som tok initiativ til videoen, og at hun også føler seg utnyttet i et politisk spill.

– Tviler

Den siste utviklinge­n endrer imidlertid ikke holdningen i valgkomite­en i Trøndelag Ap, understrek­er komitélede­r Asphjell.

– Det har vaert høy temperatur og litt flere og lengre møter enn vi kunne forutsett, men søndag kom vi fram til en endelig og enstemmig innstillin­g. Nå har vi ikke flere møter, og resten er opp til fylkesårsm­øtet, sier han til NTB.

I teorien kan Giske renominere­s til vervene han var innstilt til gjennom et benkeforsl­ag, men Asphjell ser ingen grunn til at det skal skje.

– Han har jo selv trukket sitt kandidatur, så jeg tviler på at det kommer nye forslag på det. Men man vet jo selvfølgel­ig aldri, sier han.

Er det noen tradisjon med å gå mot en enstemmig innstillin­g fra valgkomite­en? – Nei.

– Har en framtid

Til tross for at kampen om tillitsver­v første omgang ser ut til å vaere tapt for Giske, er det fortsatt muligheter i framtiden.

Der partileder Jonas Gahr Støre sier han ikke ser for seg Giske i et verv i overskueli­g framtid, sier Asphjell at ingen broer er brent for eksnestled­eren i Ap.

– Det vil nok helt sikkert komme muligheter. Ingen dører som er lukket for alltid. Nå må han bygge opp den tilliten som er nødvendig, for å kunne bli valgt inn i verv lokalt, regionalt og nasjonalt, sier han.

Asphjell legger også til at Giske vil bli sentral for Trøndelag Ap i valgkampen forut for fylkesog kommuneval­get, i likhet med fylkespart­iets øvrige stortingsr­epresentan­ter.

– Ingen maktkamp med Oslo

Asphjell var selv med Giske på byen den kvelden den korte videoen som felte 52-åringen ble spilt inn. Etter eget utsagn skal han ha spurt Giske om det var lurt å stille opp på slike ting.

Under politisk kvarter på NRK mandag fikk Asphjell spørsmål om hvorvidt han var enig påstandene om at kvinnene ble brukt i et politisk spill mot Giske.

– Jeg skal ikke ha noen mening om det. Men jeg registrere­r at kvinnene føler seg misbrukt, og det er kjedelig for dem, svarte Asphjell.

– Trond har på sin side selv sagt at han ikke skulle vaert på utestedet og erkjent at disse bildene ga et uheldig signal ut, fortsatte han.

Han understrek­et også at Trøndelag Ap har tillit til Støre, og at det ikke foregår noe maktspill mellom fylkespart­iene i Trøndelag og Oslo.

– Tvert imot, vi har utstrakt samarbeid, og vi laerer av hverandre i den politiske hverdagen. Det er viktig for oss, sa Asphjell.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TVILENDE: Jorodd Asphjell, leder for valgkomite­en i Trøndelag Ap, vil ikke kommentere hvorvidt han mener Trond Giske er utsatt for et politisk spill.
FOTO: NTB SCANPIX TVILENDE: Jorodd Asphjell, leder for valgkomite­en i Trøndelag Ap, vil ikke kommentere hvorvidt han mener Trond Giske er utsatt for et politisk spill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway