Agderposten

Rapport sår tvil om pilotens rett til å fly Sala til Cardiff

-

▶ EN rapport om flystyrten som førte til Emiliano Salas død, viser at småflyet ikke hadde kommersiel­l lisens til å frakte spilleren fra Nantes til Cardiff.

Den innledende rapporten, som er utarbeidet av den britiske flyhavarik­ommisjonen (AAIB), stiller mange spørsmål om lovlighete­n av flyturen som endte fatalt.

Det er derimot for tidlig til å konkludere om flyturen var i overensste­mmelse med gjeldende lovgiving. Flyet var registrert i USA og var ikke godkjent av myndighete­ne til kommersiel­l bruk mellom to europeiske land.

Det skal derimot fortsatt undersøkes om flyturen kunne klassifise­res som en privatflyg­ning, som krever at utgiftene blir delt mellom pilot og passasjer. Hvis det var tilfellet, gjelder ikke bestemmels­ene om kommersiel­l flygning.

Det er uklart om piloten David Ibbotson var autorisert til å fly på kvelds- og nattetid.

Flyet, som var typen Piper PA-46 Malibu fra 1984, styrtet i Den engelske kanal på vei fra Nantes til Cardiff med Sala og pilot Ibbotson om bord 21. januar. Sala signerte for Premier League-klubben Cardiff som klubbens dyreste spiller noensinne to dager før ulykken.

Salas lik ble først funnet 7. februar. Pilotens kropp er enda ikke funnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway