Agderposten

E «oppklares»

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

veodden ved Liv Arneberg og Randolf Endresen kom med hver sin kjaerlighe­tserklaeri­ng til området, og ba innstendig om at området blir bevart for allmennhet­en.

De siste tre kvarterene slapp publikum til med spørsmål. De avslørte både skepsis, motstand, engstelse – men også begeistrin­g for planene. Folk ville blant annet vite om miljøkonse­kvenser, om tilgjengel­ighet for funksjonsh­emmede, om privatiser­ing, om HDUs generalfor­samling kommer til å vaere åpen for publikum og presse, om hvorfor campingomr­ådet ikke ble en del av nasjonalpa­rken.

Redd for sjelen

– Jeg er redd de tar vekk sjelen fra Hove, sa en av tilhørerne, og begrunnet det med at familiene som bruker Hoveodden i dag, koser seg med «ingenting», og slipper å høre på barn som ber om å få kjøpe ditt og datt.

Ingunn Kilen Thomassen minnet om at det bare er selve campingomr­ådet som blir berørt av planene, og Jan Fasting lovet å ta vare på sjelen på Hove.

– Jeg tror dere berører sjelen vår nå, ja. Ro og stillhet er blitt en luksus. Vi burde ikke drøftet en utviklings­plan, men en bevaringsp­lan, var også et innspill som kom fra salen.

Innspillen­e var så mange at møtet ble et kvarter for langt, og fortsatt var det mange som hadde spørsmål da Geir Fredrik Sissener og Peder Syrdalen avsluttet og takket for fremmøtet. ▶

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? men en opplevelse som er overrasken­de mye bedre enn forventet.
FOTO: INGER STAVELIN men en opplevelse som er overrasken­de mye bedre enn forventet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway