Agderposten

Tok endelig VM-gull: –

Etter 20 individuel­le mesterskap­sstarter i OL og VM lyktes Martin Johnsrud Sundby.

-

Johnsrud Sundby avsluttet vanvittig sterkt på 15 kilometer klassisk i løssnøen i Seefeld og tok sitt første individuel­le VMgull i karrieren.

Sundby åpnet beskjedent og lå på 3.-plass, 13,9 sekunder bak Aleksandr Bessmertny­kh, etter 9,8 kilometer, men naermet seg kilometer for kilometer, meter for meter, på slutten av løpet.

– Spesiell følelse

I mål var 34-åringen 2,9 sekunder foran russeren. Seieren er Sundbys første individuel­le gull i et internasjo­nalt mesterskap, i hans sjette VM. Seieren var også Sundbys første denne sesongen.

– Dette var veldig spesielt. Jeg hadde ikke trodd det skulle vaere så mye følelser involvert i idrett, men det var en spesiell følelse, sier Sundby til NRK etter målgang.

– Jeg hadde håpet at dette skulle skje før, jeg har jobbet ekstremt hardt. Og så kommer det i år, liksom. Det er helt sykt, jeg skjønner ingenting. Jeg er «speechless», fortsetter Sundby.

Visste ikke stillingen

– Jeg hadde ingen formening om hvordan jeg lå an. Det var som alltid mange rare meldinger ute der. Jeg følte jeg var ordentlig seig de første 4-5 kilometern­e. Det føltes ut som en møkkadag i dag. Så kjenner jeg det løsne ut på andrerunde­n og at jeg naermer meg teten. Jeg trodde jeg kjempet om bronse. En helt sinnssyk følelse, sier Sundby.

I sin 20. start i et VM og OL tok han altså sitt første individuel­le mesterskap­sgull.

Han har tidligere vunnet verdenscup­en tre ganger, OL- og VM-gull i stafett og lagsprint, Tour de Ski sammenlagt, men aldri et individuel­t VM-gull. Før 27. februar 2019.

Det var også Norges første VM-gull på distansen siden Oddvar Brå vant i 1982.

Tapte over 18 sekunder

Aleksandr Bessmertny­kh ledet på samtlige passeringe­r fram til 13 kilometer, og var på det meste 18,3 sekunder foran Sundby, etter 7,5 kilometer.

Russeren fikk det tøft på slutten, men tok sølv og tangerte med det sin beste plassering i et individuel­t renn i karrieren.

Den regjerende verdensmes­teren Iivo Niskanen tok bronse.

Didrik Tønseth kom på 5. plass, Sjur Røthe ble nummer sju, mens Emil Iversen endte på 10.-plass. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SEKUNDSTRI­D: Martin Johnsrud Sundby vant med 2,9 sekunder.
FOTO: NTB SCANPIX SEKUNDSTRI­D: Martin Johnsrud Sundby vant med 2,9 sekunder.
 ??  ?? MILEPAEL: Martin Johnsrud Sundby jubler for triumfen på 15 kilometer klassisk i Seefeld-VM. Aleksandr Bessmertny­kh (t.v.)
MILEPAEL: Martin Johnsrud Sundby jubler for triumfen på 15 kilometer klassisk i Seefeld-VM. Aleksandr Bessmertny­kh (t.v.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway