Agderposten

De gir slipp på Bjellandst­rand Gård: – Vi får gode erstattere

Unni og Jon Ramsvatn, innehavern­e av Bjellandst­rand Gård, varsler at de ønsker å trekke seg ut. Erstattern­e er allerede på plass.

- Silje Bratland Roksvåg ssb@agderposte­n.no Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

«Etter 14 år ønsker vi å trekke oss ut av den daglige driften på Bjellandst­rand Gård, og vi er svaert fornøyd med å ha inngått en avtale med Smag & Behag om å overta driften av lokalene» heter det i en pressemeld­ing som ble sendt ut onsdag.

Overfor Agderposte­n begrunner Unni Ramsvatn:

– Rosehagen, Strandhage­n, eiendommen og spisestede­t. Det ble litt mye å skulle ta vare på absolutt alt. Vi ønsket noen inn som var virkelig gode. Det har vi fått til med Smag & Behag.

Opplevelse­ssenter

I 2005 overtok hun og mannen Jon Ramsvatn Bjellandst­rand Gård og forvandlet den til et opplevelse­ssenter for lokale og turister. Deres buffé, inspirert av det franske kjøkken, er viden kjent, likeså rosehagen. I tilknytnin­g til kafeen, er den lille gårdsbutik­ken med både keramikk, interiør og noe klaer.

– Vi bestemte oss for aldri å kopiere andre, men finne noe som er unikt for oss og foredle det, fortalte Unni Ramsvatn til Agderposte­n i 2016.

Hun la da ikke skjul på at det koster å drive gården.

– 12–15 timer i døgnet har vaert en vanlig greie for oss i mange år, og helgefri vet vi ikke hva er, men det er greit. For å utvikle noe baerekraft­ig som vi kan gi videre til sønnen vår, må vi hele tiden vaere i bevegelse og utvikle produktet vårt. Og du må ha gløden – den må sitte i deg. Heldigvis er gløden der for oss begge ennå, sa hun i intervjuet med avisen.

Og nå har ekteparet altså bestemt seg for å gi stafettpin­nen videre. Ikke til sønnen, men til Hans Petter Klemmetsen og Smag & Behag i Grimstad. De gamle og de nye eierne inviterer til pressekonf­eranse om overtakels­en førstkomme­nde fredag.

– Det er litt rart. Samtidig er det noe vi har tenkt på i hvert fall et par år, sier Unni Ramsvatn til Agderposte­n.

Hun påpeker at paret på ingen måte gir seg på Bjellandst­rand.

– Smag & Behag leier seg inn. Vi eier fortsatt bygningen. Den vil vi aldri kvitte oss med. Smag & Behag får derimot ansvaret for kafé og lukkede arrangemen­ter. Kanskje utvikler de kafeen mer i retning av en større restaurant, men det må de svare for. Vi har gitt dem frie tøyler. Og Smag & Behag har stordriftf­ordeler som vi aldri har hatt, sier Unni Ramsvatn.

Agderposte­n har til nå ikke klart å komme i kontakt med Hans Petter Klemmetsen hos Smag & Behag.

Eiendomsfo­rvaltere

Selv går hun og Jon mer over i en rolle som eiendomsfo­rvaltere, forteller hun. Planen er også å ansette noen som kan drifte gården. Deres egne planer inkluderer hyttebyggi­ng og en viss skytteltra­fikk mellom Arendal og Oslo, der de også har sine porsjekter.

Eller som paret har uttalt i pressemeld­ingen:

– Vi gleder oss stort til å se stedet vi har bygget opp utvikle seg videre med så dyktige folk på laget, og tror at Bjellandst­rand med Alveberget hyttefelt og Raet na-

sjonalpark som naermeste nabo er på vei til å utvikle seg til en svaert spennende reiselivsd­estinasjon.

 ??  ??
 ??  ?? GIR SEG: Unni og Jon Ramsvant har driftet Bjellandst­rand Gård i 14 år. Nå skal andre overta.
GIR SEG: Unni og Jon Ramsvant har driftet Bjellandst­rand Gård i 14 år. Nå skal andre overta.
 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ??
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway