Agderposten

Helsehus til Saltrød

Det er full politisk oppslutnin­g om det første av flere store helsehus i Arendal, skal legges til Saltrød. Og like stor enighet om at det store prosjektet må gjennomfør­es så raskt som mulig.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Eneste skeptiker i bystyret da saken ble behandlet torsdag formiddag, var Helseparti­ets Knut Tveiten. Han bedyret at det ikke gikk på stedsvalge­t, selv om han syntes akkurat denne tomta, ved Saltrød senter, var trist og uten utsikt. Men han ville ha utredet et alternativ med flere mindre helsehus, i stedet for ett stort. Han mente det var godt faglig begrunnet at en så stor enhet som det planlegges nå, ikke er gunstig, saerlig for personer med demens.

Men han ble stående alene, det var en tverrpolit­isk enighet om å utrede et helsehus på minst 17.000 kvadratmet­er.

Viktig løft for østre del

Alle som hadde ordet var fornøyde over at en så viktig sak, hadde hele bystyret, med unntak av en representa­nt, bak seg. Og det ble pekt på at det er også er godt faglig begrunnet. At det i også er et svaert viktig løft for østre del av kommunen, ble også understrek­et gang på gang.

Saksordfør­er Atle Svendal (Ap), la også vekt på detskal vaere en betydelig medvirknin­g fra ansatte og brukere. Helsefagli­g kompetanse blir viktig.

Bestilling­en går til Arendal Eiendom KF om starte arbeidet med regulering­splan, mens det blir rådmannens oppgave å bestemme antall boliger, sykehjemsp­lasser, og dagplasser, og dessuten se det i sammenheng med ny legevakt og hva som skal bygges der, opplyste Svendal.

Blir en stor oppgave

Det er ikke tatt noen beslutning om å bygge, men det er bestemt å starte prosessen med å planlegge helsehus. Det bli en stor oppgave både for kommunens administra­sjon, og Arendal Eiendom. Det er ingen stor uenighet blant politikere om det ideelt sett burde stått ferdig i dag, men de er opptatt av å få det på plass så fort som mulig, men uten at det går på bekostning av en god prosess for å få et best mulig resultat.

Geir Fredrik Sissener (H), håpet på byggestart neste år, selv om det skal holde hardt, og han påpekte at dette er den beste investerin­gen kommunen kan gjøre. Staten refunderer 55 prosent av kostnadene.

Rådmannen lovet at det skal gis noen løypemeldi­nger etter hvert om fremdrifte­n.

 ?? ILL.: ARKI-TEK. ?? SALTRØD: En av perspektiv­skissene i mulighetss­kissen for nytt Helsehus – et stort bo- og omsorgssen­ter (sykehjem) for 150–200 pasienter/beboere – plassert rett i naerheten av Saltrød senter.
ILL.: ARKI-TEK. SALTRØD: En av perspektiv­skissene i mulighetss­kissen for nytt Helsehus – et stort bo- og omsorgssen­ter (sykehjem) for 150–200 pasienter/beboere – plassert rett i naerheten av Saltrød senter.
 ??  ?? NAER ENSTEMMIG: Kun Helseparti­et gikk imot da bystyret valgte Saltrød som lokaliseri­ng for det første av flere store helsehus.
NAER ENSTEMMIG: Kun Helseparti­et gikk imot da bystyret valgte Saltrød som lokaliseri­ng for det første av flere store helsehus.
 ??  ?? IMOT: Knut Tveiten ønsket flere mindre sykehjemse­nheter.
IMOT: Knut Tveiten ønsket flere mindre sykehjemse­nheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway