Agderposten

Enige om Myra-bad

Gradvis har politikern­e naermet seg, og de vil jobbe samlet for et regionalt 50-meters svømmeanle­gg i Myra.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Å få med hele regionen, og ikke minst få et godt tilskudd fra fyl- keskommune­n, slik at et konkurrans­eanlegg med 50 meters basseng kan bygges i Myra, har de nå klart å bli enige om, til slutt.

Opposisjon­en tok det som en seier at det nå er et stort konkurrans­eanlegg som er prioritert.

Det som skiller nå, er dersom det ikke lar seg gjennomfør­e, så vil Ap utrede både 25 meters basseng i Myra og på Stuenes.

Fra Ap-hold ble det bekreftet at partiet føler forpliktel­sen fra 2010-vedtaket om svømmehall på Stuenes.

– Men det som er hovedmålet, er få 50-meter i Myra, med god støtte fra fylkeskomm­unen. Vi har høye forventnin­ger om tilskuddet derfra, fortalte ordfører Robert Cornels Nordli.

Politisk og administra­tivt ledelsen i Arsenal og fylkeskomm­unen hadde hatt møte, men ifølge Nordli, var det ikke mulig å få å ut noen tall fra verken fylkesordf­ører eller fylkesrådm­ann.

Geir Fredrik Sissener (H) mente en løsning med to 25-meters basseng er dårlig.

– Det blir dyrere enn å bygge et basseng. Det rimeligste alternativ­et er i Myra. For skolene er det også i gjennomsni­tt noe kortere avstand til Myra enn Stuenes, sa han. – Det er bedre med to utredninge­r, for får vi ikke forventet støtte fra fylkeskomm­unen, har vi tapt tid, og dagens svømmehall­er er på overtid. Med to løp

KAN BLI SLIK:

for utredninge­r, har vi alternativ­er, mente ordføreren.

Det er beregnet at anlegg med 25x50 meter basseng vil koste 250–300 millioner kroner og tre millioner i kroner året å drifte. ▶

 ?? SKISSE: ARKTIK ?? SVØMMEANLE­GG: Slik kan et nytt regionalt svømmeanle­gg med 50 metersbass­eng i Arendal idrettspar­k i Myra bli seende ut. Skissert med ny flerbruksh­all for Sam Eyde vgs like ved siden av.
SKISSE: ARKTIK SVØMMEANLE­GG: Slik kan et nytt regionalt svømmeanle­gg med 50 metersbass­eng i Arendal idrettspar­k i Myra bli seende ut. Skissert med ny flerbruksh­all for Sam Eyde vgs like ved siden av.
 ??  ?? Anlegget sett fra veien.
Anlegget sett fra veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway