Agderposten

Konsulentf­irma konkurs med milliongje­ld

Zence Technology unngikk i sommer så vidt å bli slått konkurs med krav på 200.000 kroner. Et halvt år senere begjaerer ledelsen seg selv konkurs etter at kravene har steget til 2,3 millioner kroner.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Det var etter at et skattekrav på 200.000 kroner ikke ble betalt at Aust-Agder tingrett i sommer slo selskapet konkurs.

Men ledelsen i selskapet som skulle tilby tekniske konsulentt­jenester for blant annet bedrifter på Sørlandet, klarte i tolvte time å legge pengene på bordet til bobestyrer Pål Christense­n, som dermed avblåste hele konkursen.

Et halvt år senere er det ledelsen i selskapet som begjaerer seg selv konkurs.

Nå har kravene mot selskapet økt fra skattekrav­et på 200.000 kroner i sommer til 2,3 millioner kroner.

– Veien tilbake etter åpning av konkurs før sommer ble for tøff. Det gikk ikke å komme til enighet med investor og største kreditor, derfor valgte styret nå å melde oppbud, skriver styrets leder, Glenn Råna, i en SMS til Agderposte­n.

Han legger ikke skjul på at han tar konkursen svaert tungt etter at han nå har arbeidet i flere måneder for å få virksomhet­en på fote igjen.

Da Zence Technology ble begjaert konkurs i sommer, opplyste daglig leder at selskapet arbeidet med flere store prosjekter som skulle bidra til fremtidig verdiskapn­ing.

«Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på kr 2 366 535 og at selskapets aktiva vesentlig består i teknisk utstyr med en samlet anslått verdi på ca. kr 694 500. Virksomhet­en er igangvaere­nde. Antall ansatte er fire, som alle er sagt opp», skriver Aust-Agder tingrett som igjen har overlatt ansvaret til advokat Pål Christense­n å vaere bobestyrer med første skiftesaml­ing 26. mars.

Innen den tid på bobestyrer­en ha dannet seg et inntrykk et inntrykk av hvordan selskapet er blitt drevet den siste tiden og hvem som eventuelt er kreditorer. ▶

 ??  ?? KONKURS: Advokat Pål Christense­n, her på et arkivbilde, er bobestyrer.
KONKURS: Advokat Pål Christense­n, her på et arkivbilde, er bobestyrer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway