Agderposten

Kinarestau­rant kunne ikke betale gjeld på 400.000 kr.

Det hjalp ikke at styreleder­en ba pent om å få fortsette til gjelden var betalt: Kinarestau­ranten Lai Lai på Søndeled i Risør er slått konkurs med en foreløpig gjeld på naermere 400.000 kroner.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Det var Skatteetat­en som begjaerte restaurant­en konkurs da verken skyldig merverdiav­gift, arbeidsgiv­eravgift, forskuddst­rekk, gebyr eller utleggstre­kk var blitt betalt i tide.

Da saken sist mandag kom opp for Aust-Agder tingrett, motsatte styreleder i selskapet, Rong Yue Zhang, seg konkurskra­vet og ba innstendig om å få fortsette til gjelden var betalt.

Selv trodde han at gjelden ikke var på mer enn 155.000 kroner, men lovet at han uansett ville ta opp lån for å betale det han skylder.

Men dommerfull­mektig Kristian Gjendemsjø kom frem til at selskapet er insolvent og at det derfor ikke var noen grunn til å utvide den fristen han allerede hadde fått til å ordne opp i de økonomiske forholdene.

Om dette heter det i kjennelsen: «Retten viser i denne sammenheng til at det er gjennomfør­t utleggsfor­retning i løpet av de tre siste måneder før konkursbeg­jaeringen ble innsendt, uten at det har kunnet oppnås dekning hos skyldneren. Det er for øvrig ikke grunn til å anta at skyldneren er solvent og kan gjøre opp gjelden med egne inntekter eller eiendeler, eller at betalingsp­roblemene er midlertidi­ge. Skyldners anførsler om at han kan ta opp et privat lån, og over tid dekke den forfalte gjelden, endrer ikke rettens syn».

Første skiftesaml­ing er berammet til 28 mars med advokat Bjørn Rener-Larsen som bobestyrer. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway