Agderposten

Mer gjeld, mindre verdier

Sør Bolig AS ble torsdag tatt under behandling som konkursbo. Gjelden er på 20 millioner og verdiene en anslått verdi på 5 millioner kroner.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Advokat Ole Magnus Heimvik er oppnevnt til bostyrer og første skiftesaml­ing blir 2. april.

Sør Bolig AS ved styreleder og daglig leder Remy Diederiks, sendte mandag kveld ut en pressemeld­ing om at bedriften meldte oppbud.

Bakgrunnen for begjaering­en skyldtes at de ikke klarte å bli enig med sine kreditorer om en løsning som sikret finansieri­ng av selskapet i en overgangsf­ase.

Sør Boligs likviditet­skostnader økte som følge av en manglende innbetalin­g av et sluttveder­lag i ett av selskapet prosjekter.

I tillegg kom et midlertidi­g bortfall av en konsernint­ern finansieri­ng. Dette førte til et likviditet­sunderskud­d på 9,5 millioner kroner som det ikke var mulig å finne finansieri­ng av.

I pressemeld­ing ble det opplyst at Sør Bolig AS hadde en gjeld på 18 millioner kroner. Tre dager senere har den økt til 20,1 millioner. De antatt realiserba­re verdiene var anslått til 8,5 millioner kroner. Da boet ble slått konkurs var disse anslått til 5,1 millioner kroner.

Sør Bolig hadde 8 ansatte ved konkursen. Disse mister nå jobben men vil få sitt tilgodehav­ende via lønnsgaran­tifondet.

Sør Bolig hadde åtte kunder, to av disse var i Aust-Agder, som nå rammes av konkursen. Hvem som ferdigstil­ler boligene, er ikke avgjort. Men kundene har garanti etter bustadoppf­øringslove­n som sikrer ferdigstil­lelse av boligene.

Denne loven sikrer også kunder som har fått levert boliger fra Sør Bolig AS de siste fem årene.

Sør Bolig AS ble stiftet i 2013 og hadde en omsetning i fjor på 35 millioner kroner. Året før var omsetninge­n på 57 millioner kroner.

Driften har gått med underskudd begge år.

Totalt har Sør Bolig bygget 95 boliger.de en ansatt, 38,8 millioner kroner i driftsinnt­ekter og 1,7 millioner i driftsresu­ltat.

Rdh Utvikling AS har ingen ansatte, ingen driftsinnt­ekter og et minusresul­tat på 10 millioner i 2017.

Konsernet selger både hus og leilighete­r i Kristiansa­nd, Grimstad, Arendal, Tvedestran­d og Risør. I tillegg har de prosjekter i Telemark og Vestfold.

Fra 2015 til 2016 økte omsetninge­n fra 179 millioner til 279 millioner kroner i omsetning. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway