Agderposten

Ser ikke ut som det satses øst for Eydehavn

- Per Roald Salvesen Kilsund

Leser i Agderposte­n om planinnspu­rt for fremtidens Arendal. Når jeg kommer til avsnittet om bydeler og kollektiva­kser, blir jeg engasjert. Jeg har i mesteparte­n av mitt snart 73-årige liv bodd i Kilsund, pendlet i nesten 45 år til Tvedestran­d, der jeg hadde min arbeidspla­ss.

Så til saken: Ser at det satses på konsentrer­t utbygging av fremtidige boliger i Arendal, der målet er at 80 prosent skal legges til de definerte lokalsentr­e His, Nedenes og Saltrød. Det kommer også fram at det skal bygges slik at folk skal benytte kollektivt­ransport (buss) framfor å bruke egen bil.

Her i Kilsund ligger vi 10 km unna østre del av denne aksen, og vi må alle bernytte oss av privatbil når vi f.eks skal til Arendal Vi har en stor arbeidspla­ss i Kilsundomr­ådet, Kitron, der de fleste ansatte må benytte privabil. Veien melom Eydehavn og Kilsund er uten veibelysni­ng, og spesielt øst for Løvøykryss­et er den dårlig oppmerket og vedlikehol­dt.

Det ser ikke ut som om kommunen satser på området øst for Eydehavn. Vi har enda skole, butikk og bensinstas­jon, men på lengere sikt begynner jeg å bli pesimistis­k med tanke på samfunnet vårt i fremtiden. Kollektiva­ksen må bli forlenget til Kilsund, og planer for nye bygefelt må komme! Det er kjempefint at det kommer nye leilighete­r på Holmen (i Kilsund),men frykter at de fleste av disse vil bli kjøpt av sommergjes­ter, som elsker Kilsundomr­ådet! Kanskje må vi i østre Arendal begynne å se østover mot Tvedestran­d. Med ny, flott videregåen­de skole og «snarvei» fra nye E 18 i retning Kilsund,blir det kanskje nye byggefelte­r i «vestre Tvedestran­d». Blir spennende tider fremover!

Til høsten blir det kommuneval­g, da må vi som bor i gamle Flosta vaere flinke til å spørre de som står på parilisten­e om hvordan de vil utvikle området vårt, og så stemme deretter!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway