Agderposten

Stoppet 1

Jarl Magnus Riiber gjorde endelig slutt på norsk kombinerts­ports 18 år lange ventetid i VM. I spurten dundret han inn til et kjaerkomme­nt gull.

-

Bjarte Engen Vik vant i LahtiVM i 2001. Etter det har verdensmes­terskapene blitt dominert av Finland og ikke minst Tyskland. Det har vaert mye stang ut for norske kombinertl­øpere, men torsdag løsnet det endelig.

– Ubeskrivel­ig bra

– Nå har jeg det ubeskrivel­ig bra. Det gikk akkurat som jeg ønsket. Det var deilig med gode klemmer. Det er godt etter hele denne perioden i Seefeld, sa Riiber til NRK.

Riiber kom til VM som storfavori­tt etter å ha herjet i verdenscup­en hele vinteren, men han ble bare nummer fem i storbakkek­onkurranse­n. Under OL i fjor ble det to sure fjerdeplas­ser i de individuel­le øvelsene. Denne gangen levnet ikke verdenscup­vinneren noen tvil. Heming-løperen ga ikke konkurrent­ene noen sjanse da han spurtet inn til sin første VMtittel.

– Lang og tøff vei

Han fant seg aldri til rette i Bergisel, men i OL-bakken i Seefeld følte han seg med en gang mer hjemme.

– Det har vaert en lang og tøff vei med mye motgang. Denne sesongen har det derimot gått min vei, sa Riiber.

– Vi skal hylle Jarl. Dette unner jeg ham og ikke minst laget. Det har sittet langt inne i lang tid. Det er bare å ta av seg hatten for det han har gjort. Han er en kjempefyr, snill som et lam og samtidig så utrolig bestemt og dedikert på det han driver med, sa Espen Bjørnstad om gullvinner­en.

Sølvet gikk til Østerrikes Bernhard Gruber, mens japanske Akito Watabe tok bronsen.

Brøt tysk dominans

Riiber la grunnlaget da han holdt hodet kaldt i hoppingen. Han landet på 107 meter under ikke altfor gunstige forhold og sikret seg retten til å gå ut først i langrennet.

– Vi har stolt på gutten, og han stolte på seg selv. Jeg kan ikke helt beskrive det, sa landslagst­rener Kristian Hammer.

– Dette betyr utrolig mye. Tyskerne har fått ti på rad, men nå har det snudd. Nå får vi litt mer oppmerksom­het rundt kombinert, og han er en virke-

 ??  ?? BEST PÅ 2. FORSØK: Jarl Magnus Riiber skuf
BEST PÅ 2. FORSØK: Jarl Magnus Riiber skuf

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway