Agderposten

Angrer ikke på stafettopp­sett

Landslagst­rener Ole Morten Iversen står på at Norge gikk med den mest gunstige oppstillin­gen på VM-stafetten.

-

Therese Johaug hentet inn Stina Nilsson på ankeretapp­en. Men svensken kom tilbake. I spurten var Johaug sjanseløs og endte 3,1 sekund bak.

– Jeg tror Charlotte (Kalla) og Stina (Nilsson) gikk litt fortere enn vi håpet og forventet. Da ble det slik. Lagoppstil­lingen var vi rimelig trygg på, og jeg har ingen tro på at det ville blitt annerledes om vi hadde valgt noe annet. Så vi angrer ikke noe, sa landslagst­rener Ole Morten Iversen til NTB.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte slippe nesten 19 sekunder til Charlotte Kalla på tampen av tredje etappe.

Tok skylda

– Vi gjorde så godt vi kunne. Det er jeg som var for svak i dag. Det var min innsats som gjorde at det blir sølv og ikke gull, sa Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

– Jeg gjorde det beste ut fra de forutsetni­ngene jeg hadde. Jeg tok nesten 20 sekunder. Det var ikke så mange bakker å ta av. Vi visste at Stina var sterkest i en spurt, så jeg måtte ha tatt det i langbakken. Jeg gjorde et forsøk, men hun bet seg fast og kom sigende innpå, sa Therese Johaug til NRK.

– Feil med fasit i hånd

Trenerkoll­ega Geir Endre Rogn sa dette om valget av Johaug på siste etappe:

– Forholdene og løypa. Vi visste at det ville bli veldig tungt. Vi trodde at hun kunne avgjøre før oppløpet, men det ble litt vanskelig slik sisteetapp­en ble. Med fasit i hånden ble det feil, sa han.

– Det er alltid vondt å se at noen får det litt på den måten etter å ha gitt alt, tilføyde Rogn om Uhrenholdt Jacobsen.

– Det var tunge forhold og veldig vanskelig å pushe på. Therese jaktet meg, men jeg er så glad for at de ga meg så bra utgangspun­kt, og jeg er så glad for å vaere først over linja, sa Stina Nilsson. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SJANSELØS MOT SVENSKEN: Stina Nilsson ble hentet inn av Therese Johaug, men kom tilbake og spurtet inn til klar seier i stafetten i Seefeld i går. Sverige stoppet dermed rekken med fire strake stafettgul­l for Norge i VM.
FOTO: NTB SCANPIX SJANSELØS MOT SVENSKEN: Stina Nilsson ble hentet inn av Therese Johaug, men kom tilbake og spurtet inn til klar seier i stafetten i Seefeld i går. Sverige stoppet dermed rekken med fire strake stafettgul­l for Norge i VM.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SØLVJENTER: Kvartetten Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug gikk for Norge.
FOTO: NTB SCANPIX SØLVJENTER: Kvartetten Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug gikk for Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway