Agderposten

Tøffe dager foran derbyet

Mauricio Pochettino har gitt opp gullkampen i Premier League. Men det betyr ikke at Tottenham vil gi ved dørene i derbyet mot Arsenal. Tent Son Jevnt

-

STIAN JOHNSEN, NTB

Argentiner­en har hatt en brutal uke selv om han torsdag ble hedret som årets manager i London-fotballens egen prisgalla. Pochettino står overfor en mulig utestengel­se etter at det kokte over for ham etter 1-2-tapet mot Burnley sist helg. Og 0-2 mot Chelsea i midtuken gjorde ikke situasjone­n bedre. Liverpool og Manchester City suser nemlig videre på tabelltopp­en, mens Pochettino­s Tottenham virker hektet av etter to strake tap. Det erkjenner også manageren selv. - Å spille kamper mot Chelsea og Arsenal, det er enkelt. Du trenger ikke en manager til å motivere deg for slike kamper. Men om du ikke evner å vise den motivasjon­en mot Burnley, da fortjener du ingen ting, sier Pochettino til Sky Sports.

- Om du vil vaere en virkelig utfordrer, samme om du spiller bra eller dårlig, så må du vinne en sånn kamp.

Å motivere seg til dagens Nord-London-derby er ikke like vanskelig. Tottenham skal ikke bare reise seg etter de to tapene, de er også på revansjjak­t etter å ha tapt 2-4 mot Arsenal i forrige ligaduell mellom lagene.

Den kampen inneholdt både to straffespa­rk, en imponerend­e snuoperasj­on og rødt kort. Det er ingen grunn til å vente mindre action når lagene barker sammen på Wembley.

- Det er en stor derbykamp for fansen, og den gir oss en mulighet for et vendepunkt. Vi må vise en bra innstillin­g. Det er et Nord-London-derby, det gir motivasjon i seg selv, sier midtbanepr­ofilen Son Heung-min, som ble kåret til årets spiller på nevnte prisgalla.

Motivasjon bør de også finne i at Arsenal stadig naermer seg Tottenham på PL-tabellen. Avstanden er nede i fire poeng etter at Unai Emerys menn valset over Bournemout­h med 5-1 onsdag.

- Vi var nødt til å gripe denne muligheten, og nå har vi fått en ny mulighet på lørdag. Det er et lag som er bedre enn oss på tabellen for øyeblikket. Det blir veldig vanskelig å vinne der (på Wembley), men det blir en fantastisk test, sier Emery til Daily Mail.

Han må også kikke seg over skulderen. Manchester United ligger kun ett poeng bak Arsenal, mens Chelsea, som har én kamp til gode, ligger ytterliger­e to poeng bak.

 ?? AP / NTB scanpix ?? Mauricio Pochettino og Tottenham sliter med å ta igjen Manchester City og Liverpool.
AP / NTB scanpix Mauricio Pochettino og Tottenham sliter med å ta igjen Manchester City og Liverpool.
 ?? AP / NTB scanpix ?? Sokratis og Aubameyang
AP / NTB scanpix Sokratis og Aubameyang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway