Agderposten

MGP-Kjetil: – Kan ikke ha nerver på intim låt

Lørdag gjør Kjetil Mørland fra Grimstad MGP-comeback med sin egenskrevn­e «En livredd mann». Dagen før er han mye mer sindig enn redd.

- MUSIKK ▶ Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

– I dag har jeg sendt e-poster til alle mulige folk i NRK, sa Kjetil Mørland til Agderposte­n dagen før den nasjonale finalen..

Det har handlet om å få de siste endringene på plass til lørdag kveld. Da venter Oslo Spektrum og direktesen­dingen av det som i Norge fortsatt Melodi Grand Prix, og i utlandet Eurovision Song Contest.

– Jeg har vaert sykt fokusert på nummeret. Jeg har mer eller mindre region på alt, fra min egen formidling til koreografi og kameragang, sier austegden til Agderposte­n.

Har kontroll

Mørland insisterer på at han – tross alt – forholder seg sindig til sirkuset han har i vente. – Ikke «en livredd mann»? – Nei, haha, svarer Mørland. – Starten på låten er veldig intim. Jeg kan ikke ha nerver da.

Outsider

Et bettingsel­skap har deg på andreplass i MGP-finalen?

– Det er kjempegøy at folk har troen på låten. Jeg har også fått med meg at KEiiNO er storfavori­tt, sier Mørland.

– Hvordan vurderer du KEiiNOs «Spirit in the sky»? – Det er ikke min type musikk. Men det er mer en typisk Eurovision-låt. Jeg hører at den er fengende.

Agderposte­n trekker frem at Mørlands «En livredd mann» er et av få norskspråk­lige bidrag.

– Hvordan tror du det kan virke inn?

– Historisk har ikke norskspråk­lige låter gjort det så bra. Men den er aerlig. Teksten er direkte. Jeg håper det kan hjelpe

meg. sier Mørland.

– Og jeg må, så pent jeg kan, be Sørlandet om å stemme på meg, legger han til.

Fløy inn til MGP

Mørland har i en årrekke hatt base i Brighton, Storbritan­nia. Der bor han sammen med kona Nicola og sønnen Leo.

– Du holder på Grimstad-dialekten?

– Ja, det hadde kanskje vaert annerledes om jeg hadde bond i Trondheim i 15 år. Og etter at sønnen min ble født, har jeg kunnet snakke norsk med ham, sier Kjetil Mørland muntert.

Likevel ikke alene

– Hvordan blir det å stå alene på scenen, i forhold til i 2015, da du opptrådte med Debrah Scarlett?

– Jeg har opptrådt mye som soloartist, selv om dere i Norge nok husker meg best fra den duetten, påpeker Mørland, men legger til:

– Nå kommer jeg faktisk ikke til å stå alene på MGP-scenen denne gangen heller, sier han hemmelighe­tsfullt – før sin siste gjennomgan­g av «En livredd mann».

 ??  ??
 ??  ?? MER MGP-SUKSESS?: Kjetil Mørland etter den internasjo­nale finalen i Melodi Grand Prix i 2015 hvor han vant komponistp­ris for «A Monster Like Me». I kveld er han blant favoritten­e i den nasjonale finalen. FOTO: THOMAS HANSES/EBU
MER MGP-SUKSESS?: Kjetil Mørland etter den internasjo­nale finalen i Melodi Grand Prix i 2015 hvor han vant komponistp­ris for «A Monster Like Me». I kveld er han blant favoritten­e i den nasjonale finalen. FOTO: THOMAS HANSES/EBU

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway