Agderposten

Marte har blitt Norges nye medieyndli­ng

Marte Olsbu Røiseland gjennomfør­te tolv intervjuer på løpende bånd før dagens VM-åpning. Gullkandid­aten er blitt en ny medieyndli­ng.

-

Alexander Nupen

– Det har nok ikke vaert et heftigere medietrykk rundt Marte enn dette, så det er litt nytt for henne. Vi hadde en prat i går om hvordan vi skulle legge det opp. Det ser ut til at hun tar det «lugnt», sa pressekont­akt Halvor Lea i Olympiatop­pen til Agderposte­n i strålende sol i Östersund i går formiddag.

I dag starter skiskytter-VM med miks-stafett hvor Marte Olsbu Røiseland er selvskreve­n på laget. I morgen er hun en gullkandid­at på sprinten.

30 pressefolk

Hele 12 medier med rundt 30 medarbeide­re totalt ville ha en bit av frolending­en på pressemøte­t utenfor vandrerhje­mmet hvor de norske skiskytter­ne bor under mesterskap­et.

– Det er bra trykk. Mange bryr seg om VM, og det er kult.

– Har det vaert så mye trykk rundt din person før?

– Nei, det tror jeg ikke. Det er første gangen min liste har vaert full, så det er stas, sa Olsbu Røiseland til Agderposte­n.

Hun «tangerte» medieinter­essen til Johannes Thingnes Bø.

Verdenscup­lederen på herresiden snakket også med tolv medier. Hvert medium hadde i utgangspun­ktet tre minutter til rådighet.

Agderposte­n fikk 5.45 minutter med Olsbu Røiseland.

Vi hadde fordelen av å vaere sist ut i rekken etter pressekont­aktens gjennomten­kte plan.

Halvor Lea måtte stå med stoppeklok­ke underveis for å passe tiden. Over ti minusgrade­r bidro til at batteriet på hans Iphone gikk ut før pressemøte­t på 45 minutter var over.

Verdenskje­nt sportsavis

Foruten norsk presse var det journalist­er fra Sverige, Finland, Tyskland og Frankrike til stede. Frankrike stilte med den velrenomme­rt sportsavis­en L´Equipe, noe som er et bilde på hvor høy stjerne Marte Olsbu Røiseland har fått internasjo­nalt nå.

28-åringen tok et overrasken­de VM-sølv i sprint sist vinter, men det er denne sesongen at hun virkelig har stabiliser­t seg i verdenstop­pen.

Før VM-starten ligger sørlending­en på tredjeplas­s i verdenscup­en sammenlagt, blant annet takket vaere hennes tre første individuel­le seirer på toppnivå.

– Mange skaper trygge rammer

– Det har jo endret seg litt. Man merker det kanskje mest med dere ved at medietrykk­et er litt større, og at folk lurer på hva du har å si. Ting har også endret seg for min egen del. Når man har vunnet én gang så har man det i ryggsekken. Da vet man at man kan gjøre det en gang til. Det er en god trygghet å ha.

– Hvem har du rundt deg til å håndtere det ekstra trykket?

– Jeg har veldig mange. Hele landslaget, familien, Team Olsbu, mannen min (Sverre), Roger (Grubben) og mentaltren­er Britt Foxell. Jeg har mange som skaper trygge rammer rundt meg. Det setter jeg veldig pris på, sier Marte Olsbu Røiseland.

 ??  ??
 ??  ?? DUSINET FULLT: Agderposte­n var det 12. mediet i rekken som ville prate med Marte Olsbu Røiseland før VM-åpningen i skiskyting i Östersund. Hun starter mesterskap­et med miks-stafett i dag og sprint i morgen.
DUSINET FULLT: Agderposte­n var det 12. mediet i rekken som ville prate med Marte Olsbu Røiseland før VM-åpningen i skiskyting i Östersund. Hun starter mesterskap­et med miks-stafett i dag og sprint i morgen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway