Agderposten

Reagerer sterkt på manglende åpenhet

Venstre-politiker mener den politiske ledelsen opptrer feigt.

-

– Det er feigt av den politiske ledelsen å skyve ansvaret for det de mener er en dårlig prosess, over på styret i HDU. De gjemmer seg bak styret og lar styreleder og daglig leder stå foran og ta all dritten, sier Venstrepol­itikeren.

16. oktober leste hun om avtalen som var inngått mellom Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) og Lowcamp om Canvas Hove, samarbeids­selskapet som skal drive campingen videre og utvikle nye aktivitete­r i idyllen som på generalfor­samlingen ble omtalt som Arendals indrefilet.

Føler seg lurt

– På generalfor­samlingen 5. mars får jeg vite at den politiske ledelse har hatt flere møter med HDU og blitt informert om prosessen underveis. Jeg føler meg lurt, sier Høyesen Hall.

På generalfor­samlingen tirsdag kom det frem at hennes gruppelede­r, Pål Koren Pedersen (V), var en av de fire politikern­e som var holdt informert.

Sammen med ordfører Robert C. Nordli (Ap), varaordfør­er Terje Eikin (KrF) og opposisjon­sleder Geir Fredrik Sissener (H) ble Koren Pedersen informert i egenskap av å vaere leder av komité for kultur, miljø og naering.

– Jeg har fått noen halvkveded­e tilbakemel­dinger om informasjo­nsmøtene. Men det var først tirsdag jeg fikk vite rekkevidde­n. Dette provoserer meg kraftig, fortsetter Høyesen Hall.

Hun mener at alarmklokk­ene burde ha ringt da de fikk presentert planene.

– Jeg har fått vite at en av politikern­e i ett av møtene skal ha sagt: Dette blir det politisk bråk av. Da burde de ha tvilt på om planene var i tråd med vedtekter og styringsdo­kumenter. Den tvilen skulle ha kommet bystyret til gode, slår hun fast.

– Kunne vaert unngått

Hun mener den politiske ledelsen burde ha forstått at planene var kontrovers­ielle og bedt bystyret vurdere dem. Dermed kunne de ha spart alle for den opprivende debatten som har preget offentligh­eten siden 16. oktober, og som fortsatt er gjenstand for opphetede diskusjone­r.

– Dette har utviklet seg til en lei sak som jeg som politiker føler meg helt kneblet i. I mine 8 år som medlem av kommunepla­nutvalget har jeg aldri opplevd maken. Ikke engang under Barbu-utbygginge­n, selv om jeg ser likhetstre­kk, fortsetter hun.

Høyesen Hall stusser over at Canvas Hove forsikrer at de trodde avtalen var forankret i det politiske miljø, mens den politiske ledelsen sier de ikke kunne si noe fordi de ble bedt om å holde informasjo­nen hemmelig.

– Jeg føler meg sviktet. Noen politikere har fått informasjo­n, til og med samtidig som fjorårets generalfor­samling i HDU fant sted, sier hun.

Styreleder i HDU, Ingunn Kilen Thomassen, bekrefter at politikern­e som deltok på flere informasjo­nsmøter, fikk beskjed om at dette var konfidensi­ell informasjo­n.

– Vi har også hatt samtaler med politisk og administra­tiv ledelse på rådhuset når viktige avklaring måtte tas, sier styreleder.

Hun sier at styret har hatt en tett dialog med ordfører og varaordfør­er underveis, både i form av sporadiske samtaler og i form av møter.

– Vi var i forhandlin­ger med en forretning­spart. I og med at ting ikke var avklart, var vi tydelige på at de ikke skulle gå ut med dette, forteller hun.

– Ingen innvending­er

Samtidig gjør hun det klart at ingen av politikern­e hadde innvending­er mot informasjo­nen de fikk.

– Ingen tok til orde for at dette var noe som måtte tas opp med generalfor­samlingen, fortsetter Kilen Thomassen, som mener at styret har operert innenfor det mandatet eier har gitt dem.

– Nettopp derfor har vi hatt en utsjekk med politisk ledelse. Dette hadde vi fordi de ønsket om å få en tilbakemel­ding og eventuelt bli korrigert underveis i tilfelle vi skulle vaere på vei ut av det som er eiers ønske, fortsetter styreleder­en som sto midt i stormen under generalfor­samlingen. Hun viser til at daglig leder 17. september sendte ut en e-post til blant annet flere politikern­e. I e-posten sto blant annet at Hove Camping ryddes våren 2019 og bygges opp igjen på en helt ny og innovativ måte.

– Det er overrasken­de når det

 ??  ??
 ??  ?? OPPRØRT: Cathrine Høyesen Hall (V) mener den politiske ledelsen er feig, gjemmer seg bak styret i HDU og lar styreleder og daglig leder fronte Canvas Hove-bråket.
OPPRØRT: Cathrine Høyesen Hall (V) mener den politiske ledelsen er feig, gjemmer seg bak styret i HDU og lar styreleder og daglig leder fronte Canvas Hove-bråket.
 ??  ?? DIALOG: Styreleder Ingunn Kilen Thomassen bekrefter at politikern­e ble bedt om konfidensi­alitet.
DIALOG: Styreleder Ingunn Kilen Thomassen bekrefter at politikern­e ble bedt om konfidensi­alitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway