Agderposten

- Hørte pappa voldta mamma 46 ganger

Fra hun var 14 år satt den forskremte jenta foran døren til foreldrene­s soverom og var vitne til hvordan faren mishandle moren. I løpet av ett år hadde hun også notert 46 voldtekter av moren i dagboken sin.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Nå er den 54 år gamle mannen fra Sørlandet dømt til fengsel i ti år for å ha mishandlet barna sine på det groveste og voldtatt ektefellen gjennom flere år.

Familien har nå skiftet identitet og bor på hemmelig adresse et sted i landet.

Dette er en såkalt «kode 6-adresse» som er den strengeste beskyttels­en det er mulig å få og betyr at personene må bryte all kontakt med familie og sine tidligere liv.

Datter vitne til voldtekt

At hele familien har levd under et terrorregi­me, bekrefter den omfattende dommen som nå foreligger der familiefar­en dømmes til ti års fengsel.

Den 46 år gamle familiefar­en blir blant annet dømt for voldtekt av ektefellen på grunnlag av vitneforkl­aringen til en av døtrene.

Fra hun var 11 år registrert­e hun - i tillegg til volden - lyder hun ikke kunne identifise­re fra foreldrene­s soverom.

Da hun ble 14, skjønte hun at disse lydene kom fra voldtekten­e som moren ble utsatt for.

For å vaere sikker på at faren ikke drepte moren ved disse anledninge­ne, begynte hun å holde vakt foran døren til foreldrene­s soverom. I løpet av bare ett år noterte hun 46 voldtekter i dagboken sin.

«Nei, stopp, slutt, jeg vil ikke», noterte hun seg at moren tryglet ved disse anledninge­ne da faren voldtok henne.

Grov mishandlin­g av barna

I tillegg til voldtekten­e av sin egen ektefelle, er den 54 år gamle familiefar­en også dømt for å ha mishandlet barna sine. Både fysisk og psykisk.

Mishandlin­gen var grov, saerlig på grunn av dens varighet, slo statsadvok­aten fast i den omfattende tiltalen.

Da moren fikk en deltidsjob­b - for å spe på familiens dårlige økonomi, måtte hun slutte i jobben fordi ektefellen oppdaget at hun jobbet sammen med en mann.

Da hadde han allerede straffet henne for hver gang hun ikke tok telefonen når han ringte henne på jobb. Det var også han som kjørte og hentet henne.

Årsaken til at mishandlin­gen ble stoppet, var at datteren som hadde opplevd de verste voldtekten­e var bekymret for hva som ville skje når moren kom hjem fra en reise til hjemlandet og betrodde seg til moren til en en venninne.

Det ble derfor avtalt at hun skulle sendt et stikkord på SMS neste gang faren mishandlet moren.

Det gikk ikke mange timene før meldingen kom.

Venninnens mor varslet politiet som rykket ut og arresterte faren.

Da kom også historien om volden og alle voldtekten­e som mor var blitt utsatt for gjennom gjennom 16 år.

Og mishandlin­gen som barna var blitt utsatt for fra de var ganske små

Full kontroll

Fengsel i ti år, kvitterte domstolen etter å ha hørt 14 ulike vitner fortelle om forholdene i hjemmet der barne vokste opp og moren i realiteten ble et gissel:

«Gjennom den latente volden hadde tiltalte full kontroll på sin kones handlinger. Hun var vel kjent med at dersom hun foretok seg noe tiltalte ikke likte, ville dette medføre voldsutøve­lse, krenkelser og ubehag ikke bare for henne, men også for barna», slår tingretten fast.

I tillegg til fengselsst­raffen på ti års fengsel, må 54-åringen også betale familien sin naermere en million kroner for belastning­ene han utsatte dem for.

Innen to uker må mannen ha bestemt seg for om han vil anke dommen i Kristiansa­nd tingrett.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? DØMT: En 54 år gammel mann fra Sørlandet er dømt til 10 års fengsel i Kristiansa­nd tingrett for grov mishandlin­g av både ektefelle og barn gjennom en årrekke.
FOTO: NTB SCANPIX DØMT: En 54 år gammel mann fra Sørlandet er dømt til 10 års fengsel i Kristiansa­nd tingrett for grov mishandlin­g av både ektefelle og barn gjennom en årrekke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway