Agderposten

Dannet Hovelista i protest

– Jeg hadde ønsket at vi slapp å danne denne protestlis­ta, sier Thore K. Karlsen (72) som har tatt initiativ til Hovelista.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Den pensjonert­e forskeren på Raegevig på Tromøy brenner for Hoveodden og snakker seg fort varm om betydninge­n den vakre plassen har for ikke bare Arendal, men hele Norge som rekreasjon­ssted.

– Føler oss overkjørt

Karlsen mener det nå haster å ta grep for å hindre det han oppfatter som overkjørin­g fra lokalpolit­ikerne i saken om utbyggings­planene. – Jeg hadde ønsket at vi slapp å danne denne lista, og lenge trodde jeg virkelig at politikern­e skulle ta til fornuften på generalfor­samlingen, sier Karlsen.

Aksjonslis­ta ble utløst av hans leserinnle­gg i Agderposte­n der Karlsen advarte mot det han kalte Barbufella.

Har 10 navn på lista

– Etter at den sto på trykk, ble jeg nedringt av folk som sa: «Nå må du slutte å skrive, nå må du gjøre noe!»

Så langt har Hovelista ti navn. Det kreves sju for å stille liste. Valgloven krever også at en liste eller et parti har underskrif­t fra minst 2 prosent av antall stemmebere­ttigede innbyggere ved siste kommunesty­revalg.

Men ettersom det er stor forskjell på innbyggert­allet i norske kommuner, sier valgloven at det «underskrif­t fra 300 personer er i alle tilfeller tilstrekke­lig». Karlsen vil ikke fortelle hvilke navn som står på Hovelista i dag, men kan røpe at han selv står på førsteplas­s.

– Vi er i verveperio­de nå, og finpusser også sakene i programmet vi skal gå til valg på, sier Karlsen.

Han sier han jobber for at dette skal vaere klart i løpet av neste uke.

Snekrer partiprogr­am

Nå, drøyt seks måneder før kommune- og fylkesvalg­et, haster det å få på plass partiprogr­ammet:

– Vi er en partiuavhe­ngig protestlis­te, men om vi skal sitte i kommunesty­ret de neste fire årene, vil vi selvfølgel­ig også ha et relevant program som vi mener kan tilføre politikken mye og gjøre Arendal bedre, sier Karlsen.

Foreløpig har de meislet ut fem punkter.

Medbestemm­else og skole

– Uten å gå i detalj, ønsker Hovelista en gjennomgan­g av styringsfo­rmene kommunalt AS og kommunale foretak og hvorvidt det er en forsvarlig demokratis­k kontroll på disse, sier Karlsen.

Boligutbyg­ging er én av de andre kjernesake­ne protestlis­ta vil ha på programmet.

– Vi vil også mene noe om hvordan lokaldemok­ratiet kan styrkes gjennom å etablere rådgivende bydelsutva­lg i Arendal. Stadig flere føler seg overkjørt av offentlige avgjørelse­r. Vi frykter det kan føre til flere hjemmesitt­ere og flere stemmer på ytre høyre og venstre fløy.

Hovelista vil også ha klare synspunkte­r på hvordan grunnskole­ne fungerer i kommunen i dag.

Selv har Thore K. Karlsen ikke lang erfaring med partiarbei­d, men han bodde 12 år i Tyskland, der han tok sin doktorgrad i arbeidssos­iologi, og i den perioden var han noen år rådgiver for generalsek­retaeren til partiet De Grønne i Tyskland.

 ?? DRONEFOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? PERLEN: Hoveodden er en perle, ikke bare for arendalitt­er, men for hele det norske folk, mener Thore K. Kalsen, som har tatt initativ til Hovelista foran høstens valg.
DRONEFOTO: FRANK JOHANNESSE­N PERLEN: Hoveodden er en perle, ikke bare for arendalitt­er, men for hele det norske folk, mener Thore K. Kalsen, som har tatt initativ til Hovelista foran høstens valg.
 ??  ?? THORE K. KARLSEN
THORE K. KARLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway